Taekwondo

2022.07.09. 07:52

Érmekkel tele a polc

Sikeresen szerepeltek a hazai és nemzetközi versenyeken, bemutatóedzéseket tartottak, most pedig a nyári táboraik zajlanak.

Berg Sándor

Rácz Petra edző (balra), Bánki Lilien versenybíró (fekete zakóban) és a tanítványok a csehországi Humpolec Cupon (Beküldött fotó)

Mozgalmas volt a tavasz és a nyár eleje az Alisca Taekwondo Klub háza táján. Miután márciusban az egyesület kilenc versenyzője átvette a Szekszárd Büszkesége díjat, még nagyobb lendülettel készültek a soron következő megmérettetésekre. Az első verseny, amin idén részt vettek a szekszárdiak, a Csehországban megrendezett Humpolec Cup volt, ahova négy versenyzővel és egy debütáló versenybíróval, Bánki Liliennel érkeztek. 

Májusban következett az országos diákbajnokság itthon, amely a Diákolimpia helyett szerepelt idén a hazai versenynaptárban. Mivel a csekély számú résztvevő miatt nem minden sportolónak volt súlycsoportjában ellenfele, így a nyolcfős szekszárdi csapatból többen küzdelem helyett a gyorsrúgó versenyszámban indultak el. Volt azonban olyan, aki mindkét kategóriában megmérette magát. 

Az idény utolsó versenye a Bratislava Open volt, a pozsonyi megmérettetésen a klub öt versenyzővel és egy bíróval vett részt. Kovács Tamás, Bánki Lilien és Rácz Petra tanítványai a három megmérettetésen csak a főszámban, a küzdelemben összesen négy arany-, hét ezüst- és három bronzérmet szereztek a klub sportolói, emellett további négy első, két második és egy harmadik helyet a gyorsrúgó versenyszámban. 

A küzdelmek mellett másra is jutott idő a taekwondósoknak, az egyesület a szekszárdi és a sióagárdi majálison is színvonalas bemutatót tartott, és eleget tett a Szekszárdi Küzdősport Gála szervezőitől érkezett felkérésének. A jeles eseményen egy nagyon látványos bemutató keretében megmutatta magát a klub öt fiatal versenyzője. 

Ami a jövőt illeti, a nyáron négy táborban tart sportfoglalkozást az Alisca TK, és előttük áll a klub hagyományos szálkai edzőtábora is. Idén első alkalommal pedig napközis tábort is szerveznek a legapróbb sportolóiknak. 

Az őszi versenyszezonra reményeik szerint egy viszonylag nagy és felkészült csapattal vágnak neki, akik korosztály tekintetében igen széles skálán mozognak, a legfiatalabb versenyző 8, a legidősebb jelenleg 33 éves. 
Huszonegy érem három versenyről

Így szerepeltek az Alisca Taek­wondo Klub versenyzői az elmúlt hónapokban. Összesített éremtáblázat. Kvárik István: 3 arany, 1 bronz. Dombi Regő András: 1 arany, 2 ezüst, 1 bronz. Bánki Dávid Ede: 1 arany, 1 ezüst. Barna Babett: 1 arany. Barna Bejke: 1 arany. Papp Izabella: 1 arany. Kutasi Flóra Zsófia: 2 ezüst, 1 bronz. Szabó Jázmin: 2 ezüst. Balogh Zoltán: 1 ezüst. Papp Emma: 1 ezüst. Szűcs Mátyás: 1 bronz. 
 

Címkék#taekwondo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!