Női labdarúgás

2022.08.26. 12:30

Nem feltartott kezekkel utazik Győrbe a Szekszárdi WFC

Magyar szinten meghatározó együttessel méri össze erejét ma a Szekszárdi WFC, az élvonalban újonc gárda az ETO FC Győr vendége lesz a bajnokságban.

Berg Sándor

Kágyi Árvácska Rebeka (sárgában) és a szekszárdiak a Magyar Kupa győzteséhez utaznak

Fotó: Makovics Kornél

Micskó Márk lányai két vereséggel kezdték az idényt, de a Fehérvár elleni idegenbeli (2–3) és a Kelen elleni hazai (1–2) mérkőzésében is sokkal több volt. Mindkétszer a WFC szerezte meg a vezetést, utóbbi találkozón ráadásul a 92. percben csúszott ki a kezei közül az egyik pont.

A két újonc után az első nagyobb falat a bajnoki döntős, Magyar Kupa-címvédő Győr lesz, amely azonban egy kezdőcsapatra való játékossal nem számolhat. Négyen (Kovács Laura, Savanya Csilla, Németh Loretta és Vida Boglárka) a felnőttválogatottal készülnek, ketten az U17-es, egy labdarúgó pedig az U19-es nemzeti csapat edzőtáborában tartózkodik. Rajtuk kívül Hanna Kazyupa a fehérorosz, Tamila Khimych az ukrán, Herczeg Andrea a román, míg Tiffany Cameron a jamaicai együttesbe kapott meghívót.

„Nagyon komoly csapathoz látogatunk, de az biztos, hogy mindent meg fogunk tenni, hogy tisztességgel helytálljunk. Nem feltartott kezekkel fogunk pályára lépni, meg szeretnénk mutatni, hogy helyünk van az NB I-ben” – fogalmazott Micskó Márk vezetőedző.

Simple Női Liga NB I, a 3. fordulóban. ETO FC Győr–Szekszárdi WFC. ETO Stadion, szombat, 17 óra. Vezeti: Alafi (Vad A., Végh M.). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!