Spurkerék

2022.09.29. 16:30

Évadzáró futamon robogtak a modellautók

A 2022-es Offroad Magyar Bajnokság hatodik, egyben záró futamát tartották Szekszárdon. A Spurkerkék Modellező Sportegyesület vadonatúj pályáján nem várt mennyiségű nevező indult az idei év utolsó versenyén.

Schilli-Bárány Margit

A Spurkerkék Modellező Sportegyesület vadonatúj pályáján nem várt mennyiségű nevező indult az idei év utolsó versenyén. (Fotó: M. D.)

Bánki Ede, a Spurkerkék Modellező Sportegyesület elnöke és a modellpálya megálmodója elmondta, minden várakozásukat felülmúlta a hétvégi rendezvény sikere. – Nem számítottam ilyen magas létszámú nevezésre, pláne, hogy egy héttel el kellett halasztani a versenyt az időjárás miatt. Nagy öröm számomra, hogy nemcsak a versenyzők és családjaik, hanem a nézők is remekül érezték magukat. Szombaton szabadedzési lehetőséget biztosítottunk az indulóknak. Vasárnap délelőtt időmérő futamok voltak, amelyek alapján kialakult a végső rajtsorrend. Az eső miatt később indultak az időmérő futamok, de ez senkit nem zavart. Ezek eredményei alapján nagyon izgalmasnak ígérkeztek a délutáni futamok – mondta Bánki Ede.

A verseny megkezdése előtt az egyesület elnöke rövid beszédében köszönetet mondott mindenkinek, akik a pálya építésében és a verseny szervezésben részt vettek, majd bemutatta a versenybírókat és röviden beszélt a szabályokról, valamint a biztonságtechnikai intézkedésekről. Minden futam akadályok nélkül, zökkenőmentesen zajlott. Ez köszönhető volt a pálya tökéletes kialakításának is, amely nagyon jól bírta a terhelést.

Bánki Ede hozzátette, igazán színvonalas és korrekt küzdelem zajlott minden kategóriában. – Voltak messzebbről érkező versenyzők is, akik az egész hétvégét a megyeszékhelyen töltötték. Mindenki jó élményekkel zárta ezeket a napokat, csak pozitív visszajelzéseket kaptunk. A futamok után a díjátadó ceremónián minden helyezett megkapta a megérdemelt kupát, valamint extraként minden tizennyolc év alatti gyermek egy, az egyesület logójával ellátott emlékérmet is átvehetett. 

Az idei hat futam eredményeit még összesíteni kell, akkor derül majd ki, kik lesznek a különböző kategóriák magyar bajnokai. A nagydíjakat majd egy ünnepélyes rendezvényen adják át.

Bánki Ede külön köszönetet mondott a pálya és a rendezvény szponzorainak, akik termékeikkel támogatták a rendezvényt. Ezen felül az egyesület tagjainak is kifejezte háláját, akik lelkesedésükkel és baráti hozzáállásukkal segítették a vendégeket, hogy igazán otthon érezzék magukat. A sportközpont is kivette a részét az előkészületekből. Ők biztosították ugyanis a helyszíni nagy sátrat, valamint kordont helyeztek ki, amely biztonságosan elválasztotta a nézőközönséget a pályától.

Az idei szezon lezárultával, télen teremversenyek zajlanak majd, ahol kisebb méretarányú autókkal tartják szinten tudásukat a modellezők.

A verseny helyezettjei kategóriánként:

- Nitro Buggy PRO:

1. ifj. Bajusz Zsolt

2. Fekete Zsombor (PAME/S.M.SE.)

3. Bánki Dávid Ede (S.M.SE.)

B1: Tóth Rudolf

- Elektromos Buggy PRO:

1. Eszenyi András (S.M.SE.)

2. Kinhirt Botond (S.M.SE.)

3. Simon Ciudan (S.M.SE.)

- Elektromos Buggy STOCK:

1. Eszenyi András (S.M.SE.)

2. Putzer Alex (S.M.SE.)

3. Varró Dávid

B1: Pállos Balázs

- Buggy JUNIOR:

1. Pallós Péter

2. Fekete Hunor (PAME/S.M.SE.)

3. Kiss Márk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!