Asztalitenisz

2022.09.20. 07:38

Kizakisz Nikosz két aranyat is elhozott Gödöllőről

Folytatta kiváló szereplését Kizakisz Nikosz, aki két aranyéremmel tért haza a Gödöllőn megrendezett aranyfokozatú serdülő ranglistaversenyről.

TEOL

Kizakisz Nikosz (világoskék pólóban) mindent megnyert, amit lehetett

Fotó: Beküldött fotó

A szekszárdi tehetség párosban a KSI-ben játszó Cseri Ádámmal állt asztalhoz, s első kiemeltként annak rendje és módja szerint meg is szerezték az első helyet. 

Az egész versenyen egyetlen szettet sem veszítettek, a  döntőben a második kiemelt Gergely Márkot és Poór Balázst, a szombathelyiek tehetséges duóját múlták felül sima, 3:0-s meccsen. Egyéniben pedig Nikosz épp párospartnerét győzte le, nem mindennapi küzdelemben. 

A pároshoz hasonlóan az egyéni versenyt is első kiemeltként várhatta, de némi meglepetésre első fellépésén a KSI-s Fegyver Zsombor alaposan megszorongatta. Fővárosi riválisa 2:0-ra is vezetett már ellene, innen fordított, s jutott be a legjobb nyolc közé. 

A négybe kerülésért már egy izgalommentes, sima 3:0-val lépett túl a szombathelyi Gergely Márkon, a fináléba jutásért pedig a PEAC játékosát, Pálos Gergőt verte 3:1-re, szetthátrányból fordítva. 

A fináléban óriási csatát vívott barátjával, Cseri Ádámmal, aki ellen ugyancsak kétszeres szetthátrányból felállva győzött 3:2-re (12:14, 11:9, 10:12, 11:6, 11:4). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!