A Mezőkövesdet fogadja az UFC

2022.09.01. 18:34

Turi Zsolt szerint egy meccsen bármi megtörténhet

Az NB III-as Szekszárdi UFC NB I-es csapatot fogadhat a MOL Magyar Kupában. Turi Zsolt együttese a Mezőkövesd-Zsóry FC-t kapta meg a szerda késő este megtartott sorsoláson.

R. G.

Turi Zsolt, a szekszárdiak vezetőedzője bravúrra készül csapatával

Fotó: Makovics Kornél

A sárga-feketék vezetőedzője a TEOL.hu-nak azt mondta: szép kihívás lesz ez a találkozó csapata számára.   

„Mindenki nagy izgalommal várja, hogy pályára léphessünk a mezőkövesdiek ellen – mondta Turi Zsolt. – Bár én személy szerint jobban örültem volna annak, ha akkor kapunk NB I-es csapatot, amikor már oda-visszavágós rendszerben zajlanak majd a meccsek, mert akkor a srácok egy olyan stadionban játszhattak volna, ahová lehet, hogy többször nem jutnak el pályafutásuk során. De így hozta az élet, ez egy szép kihívás lesz számunkra, megpróbálunk megfelelni az elvárásoknak. Nem úgy megyünk fel a pályára, hogy eleve feladjuk a továbbjutás esélyét, megpróbálunk meglepetést okozni. Tiszteljük az ellenfelet, mégiscsak az első osztályban szerepel. Jó játékosaik vannak, kiváló kezekben van a szakmai munka irányítása. Nyilván ezért is szerepelnek hozzánk képest két osztállyal feljebb. Megpróbálunk a legjobb tudásunk szerint felkészülni belőlük, és megpróbáljuk a legjobb formánkat adni a kupameccsen. Egy mérkőzés dönt a továbbjutásról, azt gondolom, hogy bármi kisülhet belőle. Nem egyszer, nem kétszer volt már rá példa, hogy egy kiscsapat elbúcsúztatott egy nagyot, mi is mindent megteszünk majd a bravúrért” – tette hozzá. 

A szekszárdiak az első fordulóban az NB III-ból most nyáron a megye egybe visszaeső B-Build Mohácsot verték meg idegenben 3–0-ra, majd pedig az NB II-ből az NB III-ba kieső Budaörsöt győzték le 2–0-ra saját pályájukon. 

Legutóbb 2016-ban fogadott NB I-es csapatot a Szekszárd: akkor a Paksi FC 1–0-ra verte az UFC-t, s jutott be a legjobb 64 közé. 

A Budafokot fogadják a bölcskeiek
Az NB II-ben sereghajtó Budafoki MTE érkezik Bölcskére a főtábla harmadik fordulójában. Miskovicz Bálint gárdája korábban az Érdet (2–1) és a Dunaharasztit (3–1) ejtette ki, s most egy újabb bravúrra készül. A küzdelmekbe ezúttal bekapcsolódó NB I-es Paksi FC az NB II-es Pécsi MFC-hez látogat. A meccseket szeptember 17-én és 18-án rendezik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!