Valótlanságokkal támadja az Éljen Szekszárd Berlinger Attilát

Szabadságon volt Berlinger Attila, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, amikor hétfőn a Parlamentben járt.

Rónai Gábor

Ezt a képet posztolta Berlinger Attila, aki Süli Jánossal (balról elöl), Horváth Istvánnal és Molnár Péterrel, a Fidesz-KDNP bátaszéki polgármesterjelöltjével ebédelt

Fotó: Mediaworks

Az Országházból posztolt egy fotót közösségi oldalán hétfőn Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezetője. A kormánypártok szekszárdi
polgármesterjelöltje Horváth István és Süli János országgyűlési képviselők, valamint Molnár Péter, a Fidesz-KDNP bátaszéki polgármesterjelöltjének társaságában látható a fotón, amely alá azt írta, hogy „Munkaebéd a Parlament éttermében...”

Illés Tamás, az Éljen Szekszárd jelenlegi önkormányzati képviselője, az ötödik választókerület képviselőjelöltje a posztra reagálva saját oldalán így fogalmazott: „Felügyelőbizottsági ülésen kérdésünkre Horváth István jelöltje azt nyilatkozta, hogy nem fog közpénzből munkaidőben kampányolni, a politikai tevékenysége nem megy a munka rovására, nem keveredik a házigazgatósággal!”

A két poszt kapcsán megkerestük Berlinger Attilát, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy a parlamenti látogatása napján szabadságon volt – hírportálunknak el is küldte a szabadságát rögzítő dokumentumot –, s egyáltalán nem közpénzből, hanem saját költségből utazott a Parlamentbe, ahol Szekszárd jövőjét érintő kérdésekben egyeztetett országgyűlési képviselőkkel, államtitkárokkal, miniszterekkel.

Berlinger Attila szabadságát Gyurkovics János alpolgármester engedélyezte (Fotó: Beküldött kép)

Az Illés Tamás által említett felügyelőbizottsági ülést néhány napja tartották, melyen az önkormányzati gazdasági társaság 2023. évi beszámolóját tárgyalta a Nyerges Tibor elnök, Illés Tamás és Csötönyi László FB-tagokból álló grémium. Érdeklődésünkre Berlinger Attila ügyvezető kiemelte, hogy mindent rendben találtak a Szekszárdi Közművelődési Nkft. pénzügyi helyzetével kapcsolatban, hiszen másfél éve pozitív a társaság mérlege, negyedévenként beszámoltatja őket a felügyelőbizottság, mely minden alkalommal arra a megállapításra jut, hogy folyamatosan stabil a cég működése, teltházasak a programok és örömmel látogatja a közönség a Babits Mihály Kulturális Központ által szervezett színvonalas műsorokat.

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje zárásként kifejtette, hogy nem lepődik meg ezeken a valótlanságokat állító posztokon, hiszen kampányidőszak zajlik és az álcivilekből álló ellenzék saját, vagy álprofilok által gyártott posztjaiban szemmel láthatóan a tények és a valóság közzététele helyett sokszor a gyalázkodás és vélt politikai érdekekből indított ferdítések jelennek meg, de akármerre jár és találkozik a városlakókkal, mindenhol visszaigazolódik, hogy a józan és együttműködésre vágyó emberek kulturált és a békétlenség megszüntetését előtérbe helyező városvezetésre vágynak Szekszárdon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában