Amerikaifutball

2022.10.23. 17:49

Ausztria túl kemény falat volt az újonc magyar válogatottnak

A magyar válogatott vasárnap Ausztria vendégeként 41–0-s vereséget szenvedett Bécsben az A-csoportos Európa-bajnokságon.

TEOL

A magyar csapat élén ezen az összecsapáson mutatkozott be a kispadon a Grátz Vilmost váltó amerikai Dan Pippin. A szakember a meccs előtt azt mondta, kicsit aggódik, mert rengeteg jó játékos alkotja az osztrák válogatottat, amelynek védelme és támadósora is erős, de bízik csapatában, amely húsz közös edzéssel a háta mögött vágott neki a bécsi túrának. 

Az osztrákok pedig bizonyították, hogy nem véletlenül szerepelnek az A-ligában, a mieinknek sem adtak esélyt. Bár a félidőben még csak 10–0-s hátrányban volt a magyar csapat, a vége súlyos vereség lett. A nemzeti együttes – amelynek tagja a szekszárdi Zilai János – november 5-én a Kincsem Parkban fogadja csoportja másik riválisát, Franciaországot, amely korábban 35–7-re kapott ki az osztrákoktól. Utóbbiak újabb sikerüknek köszönhetően bejutottak az elődöntőbe. Amennyiben a magyarok legyőzik a franciákat, biztosan megőrzik tagságukat a legjobb európai csapatok között. 

A 2021-es esztendő eufórikusan ért véget a magyar amerikaifutball-válogatott számára, hiszen magabiztosan harcolta ki a feljutást a B-csoportos Európa-bajnokságból. Útja során olyan nemzeteket fektetett két vállra, mint Belgium, Izrael, Spanyolország vagy Törökország.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!