Világbajnoki sorsolás

2022.10.05. 19:11

Olimpiai bajnok is Pupp Réka ágára került

A koszovói Distria Krasniqivel is összecsaphat Pupp Réka, az Atomerőmű SE dzsúdósa a taskenti világbajnokságon. Cirjenics Miklós kedvező ágra került.

Berg Sándor

Pupp Réka hétfőn érkezett meg a válogatottal Taskentbe, a világbajnokság helyszínére

Fotó: Dömötör Csaba

A Nemzetközi Judo-szövetség (IJF) kisorsolta a Taskentben csütörtökön rajtoló világbajnokság ágait. Pupp Réka, mint az 52 kilogrammos súlycsoport ranglistavezetője, kiemelt lesz, ezért az első fordulóban nem kell tatamira lépnie, a második körben mongol ellenfél vár a paksiak kiválóságára. A világranglistán kilencedik helyen álló Khorloodoi Bishrelt idén négy Grand Slam-tornán indult, februárban Párizsban hetedik, áprilisban Antalyában ötödik, majd hazai környezetben, a júniusi ulánbátori viadalon bronzérmet szerzett (Budapesten júliusban helyezetlenül zárt). Amennyiben Pupp Réka túljut ázsiai ellenfelén, a portugál Joana Diogo (27. a világranglistán) vagy a hazai pályát élvező Sita Kadamboeva (57.) vár rá.

Az ág másik végére került az a Distria Krasniqi, aki tavaly Tokióban még 48 kilogrammban szerzett olimpiai aranyérmet. Ha a papírforma nem borul, a koszovóiak 26 esztendős klasszisával, az idei portugál Grand Prix, a tbiliszi Grand Slam és a Mediterrán Játékok győztesével mérkőzhet meg Pupp Réka az elődöntőbe jutásért.

Az Atomerőmű SE dzsúdósa hétfőn késő este érkezett ki a válogatottal az üzbég fővárosba, ahol a kedd délelőtt a pihenésről, a délután pedig egy rövid edzésről szólt.

"Ilyenkor már rövid, pörgős edzések vannak és a súlybeállítás a legfőbb cél – mondta lapunknak még kedden Pupp Réka. – Szerencsére a buborékrendszert eltörölték, így azért nagyobb a mozgásterünk, ami nagyon hiányzott már nekünk. A körülmények rendben vannak, a csarnokban még nem voltunk, de gyanítom az is rendben lesz."

A korábbi nyilatkozatát megerősítve elmondta, jól érzi magát, de jósolgatni nem akar, csupán teher nélkül szeretne dzsúdózni és minél több meccset vívni a világbajnokságon.

Talán már maga mögött hagyta sérüléseit Cirjenics Miklós
Forrás: IJF

Az Atomerőmű SE másik olimpikonja, Cirjenics Miklós előzetesen jónak mondható ágra került a 100 kilósak között. A sérüléseit talán már maga mögött hagyó, a világranglistán 50. cselgáncsozó az első fordulóban a kanadai Kyle Reyesszel (31. a sorban) csap össze. Az észak-amerikai idén három versenyen indult, de csak az antalyai Grand Slamen ért el helyezést (ötödiket), a zágrábi Grand Prix-n és a Nemzetközösségi Játékokon korán véget ért számára a verseny. A második körben a szlovákon 19 éves tehetsége, Benjamin Mataseje (79.) várhat a paksiak kétszeres olimpikonjára. Az első komolyabb ellenfél a harmadik fordulóban jöhet Cirjeniccsel szemben az izraeli Paltchik (világranglista-5.) vagy a mongol Batkhuyag (19.) rivális személyében.

Pupp Réka pénteken, Cirjenics Miklós jövő héten kedden lép tatamira. A selejtezők magyar idő szerint 7 órakor kezdődnek, az érmes mérkőzéseket 14 órától rendezik. A helyosztókat az M4 Sport élőben tűzi műsorára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!