Női kosárlabda Euroliga

2022.11.08. 20:03

A Fener elleni győzelemmel lekerült a teher a játékosok válláról

Szabó Noémi szakmai és sportigazgató szerint harcos játékkal és jó védekezéssel lehet keresnivalójuk a Valencia Basket otthonában.

R. G.

Miklós Melinda (7) és társai a spanyol ezüstérmessel néznek farkasszemet

Fotó: Makovics Kornél

Délben indult Szekszárdról az Atomerőmű KSC Szekszárd busza, amely a ferihegyi reptérre szállította Studer Ágnesékat. A kék-fehér delegáció gépe délután négy órakor szállt fel, hogy aztán landoljon Albacétében. Innen még egy kétórás út várt a szekszárdiakra, mielőtt Valenciába értek volna. Spanyolország harmadik legnagyobb városa (majdnem 800 ezren laknak itt) a szépségéből csak egy cseppnyit tudott mutatni az esti sötétségben, de most nem turistáskodni, s nem is nézelődni jöttek Djokics Zseljkóék. 

Már Valenciában a szekszárdiak – a jókedvből egyelőre nincs hiány
Fotós: KSC Szekszárd

Szerda este nyolctól az előző évi spanyol bajnokság ezüstérmesével néznek farkasszemet a szekszárdiak. Itt, a TEOL.hu-n már bemutattuk a spanyol együttest, amely tele van klasszisokkal, s amelyet már a KSC-s lányok (legalábbis azok, akik itt játszottak) is megszemlélhettek testközelből, lévén 2021-ben a tolnai megyeszékhelyen nyerték meg a második számú kontinentális sorozatot, az Európa Kupát. 

„Hatalmas löketet adott a csapatnak a Fenerbahce elleni hazai siker, a játékosok válláról lekerült a teher, ami az egész előző szezonban nyomasztotta őket – mondta Szabó Noémi szakmai és sportigazgató. – Ez mindenképpen pozitív előjel, az ugyanakkor negatívum, hogy csapatkapitányunk, Bálint Réka vállcsontja eltörött, így rá nem számíthat a szakmai stáb. Ugyanakkor ő is elutazott a csapattal Valenciába, hogy lelkiekben támogassa a többieket, de abban is biztos vagyok, hogy jó meglátásaival Horváth Zsófia mellett tudja majd segíteni Djokics Zseljko munkáját” – fogalmazott.

„Bombaerős ez a spanyol csapat, még úgy is, hogy egyik nagy sztárjuk, Alba Torrens sérült, de így is akad bőven olyan játékosuk a keretben, akire oda kell figyelnünk, elég csak Queralt Casas nevét említeni – folytatta. – A Valencia hozzánk hasonló szoros meccsen maradt alul a prágaiakkal szemben, abszolút nem verhetetlenek. Viszont velünk szemben sokkal nagyobb a nemzetközi tapasztalatuk. Azt gondolom, hogy lehetünk bizakodóak, s ha lesz egy kis vagányság a játékunkban, ha még jobban tudunk védekezni, mint tettük azt a Fener ellen, akkor akármi kisülhet ebből a fellépésből” – zárta. 

Női kosárlabda Euroliga, 3. forduló
Valencia Basket–Atomerőmű KSC Szekszárd, szerda, 20 óra
A FIBA hivatalos oldalán a találkozót élőben lehet követni!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!