Évadzárás

2022.11.19. 20:00

A Spurkerék lekörözte a mezőnyt

Emlékezetes rendezvénnyel zárta az évadot a Spurkerék Modellező Sport Egyesület. A szekszárdi székhelyű csapat mondhatni lekörözte versenytársait.

Szeri Árpád

A Spurkerék Modellező Sport Egyesület bajnokai és díjazottjai (Fotó: M. D.)

Ünnepélyes körülmények közepette zajlott le nemrég az idei RC Off-Road Magyar Autómodell bajnokság díjkiosztó ceremóniája. A találkozónak Fejér megye, azon belül Tác, a Vénusz Panzió adott otthont. A helyszínen szép számmal jelentek meg nemcsak a versenyzők, hanem családtagjaik is.

Az ország egyik legjelentősebb római kori romterületével rendelkező község emlékezetes marad a Spurkerék Modellező Sport Egyesület Szekszárd tagjai számára is. Nem kizárólag a megkapó régészeti park miatt; hanem azért is, mert a Tolna megye székhelyén működő SE nem kevesebb, mint négy bajnoki díjat hozhatott haza a rendezvényről. Sőt, az aranyérmesek mellé több alkalommal ugyancsak spurkerekes állhatott második, illetve harmadik helyezettként.

Íme, a dobogós szekszárdiak listája.


E-Buggy junior kategória: 1. Fekete Hunor, 2. Mártonfai Dénes István
Nitro Buggy kategória: 1. Csekő Gergely, 3. Fekete Zsombor
E-Buggy Stock kategória: 1. Eszenyi András, 2. Putzer Alex
E-Buggy Pro: 1. Ciudan Simon, 2. Eszenyi András.

– Megmondom őszintén, ilyen átütő sikerre nem számítottam – nyilatkozott lapunknak Bánki Ede, az egyesület elnöke. – Azt természetesen nyugtáztam, hogy az elmúlt években az egyesület tagjai mindent megtettek a kiemelkedő eredmény érdekében. Legyen szó pálya építésről, avagy versenyzésről. A mezőny azonban nagyon erős. Éppen ezért illeti fokozott elismerés csapatunkat. Hiszen ilyen kiegyenlített helyzetben voltak képesek a többiek fölé emelkedni és a legtöbb bajnoki címet megszerezni.

Az elnök az erényeket sorra véve hozzátette: a Spurkerék Modellező Sport Egyesület a külső szemlélő számára is jól érezhetően összetartó, energikus, fejlődőképes csapat. Valamint az is jelentős tényező, hogy Szekszárd országos szinten is kiváló, gyakorlatilag párját ritkító modellpályával rendelkezik. Ez a két szempont jelentős vonzerőt gyakorol a távirányítással vezérelt autómodellek világával ismerkedni és bizonyítani kívánó fiatalok számára.

Bánki Ede azt sem mulasztotta el megemlíteni, hogy a díjeső megvalósulásának volt még egy – nagy köszönetet érdemlő – eleme: a megyeszékhely működési támogatása, a sportközpont segítsége és a helyi vállalkozók, magánszemélyek szponzori tevékenysége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!