Női labdarúgó NB II

2022.11.08. 07:36

Az első percben gólt kapott, de felállt és nyert a Paksi SE

Az NB II-es női bajnokságban szereplő Paksi SE 4–3-ra legyőzte a PVSK-t a Nyugati csoport 10. fordulójában.

TEOL

Nem várta jó előjelekkel a PVSK elleni szomszédvári rangadót a Paksi SE, amely az előző négy bajnokiját kivétel nélkül elveszítette. Amióta Horváth György együttese 3–2-re legyőzte az LBW Nyúl SC-t, kikapott otthon a Csepeltől (0–5) és a Pápától (2–3), idegenben pedig a Zalaegerszegtől (1–5) és a Pénzügyőrtől (0–9). Eközben a pécsiek azért gyűjtögették a pontokat, a baranyaiak a Pápát (4–2) és a Pénzügyőrt (6–2) is le tudták győzni, így Paksra is győzelmi reményekkel érkezhettek. 

Hogy nem a levegőbe beszélnek, gyorsan egy góllal bizonyították, s már az első percben bevették a hazai kaput. Egy pár percig érezni lehetett, hogy „ütést kapott” a Paks, de aztán gyorsan rendezték a sorokat Debreceni Katáék, akik még az első negyedórában kiegyenlítettek. Sajnos a szünetig csak a Pécs tudott eredményes lenni, így a vendégek mehettek előnnyel pihenni. A fordulás után nagyon bekezdtek a paksiak, akik két remek találattal fordítottak, s bár erre még volt válaszuk a mecsekaljaiaknak, a hajrában megszületett a győzelmet jelentő paksi gól. 

A 12 csapatos tabella 9. helyén álló paksi lányoknak ez volt a szezonbeli második sikerük, emellett egy 0–0-s döntetlenjük van, amit a szezon nyitófordulójában, az ajkaiak otthonában értek el. Az idényből még egy találkozó van vissza, november 12-én 15 órától a listavezető Budaörs vendégei lesznek Sajabó Boglárkáék. 

NB II, Nyugati csoport, 10. forduló

Paksi SE–PVSK 4–3 (1–2). Paks, v.: Tóth Kitti (Halász József, Vida Sándor). Paks: Lengyel M. – Debreceni K., Csere F., Boda, Horváth M., Csehi (Kapéter, 79.), Sajabó (Lusinszki, 70.), Fritz F., Kiss L., Marosi I., Sereg. Vezetőedző: Horváth György. Gólszerzők: Horváth M. (12.), Csere F. (50.), Kiss L. (61.), Debreceni K. (72.), illetve Szabó B. (1., 36.), Bircsák (64.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!