Vasárnap kezdődik a futball vb

2022.11.16. 12:35

Böde Dani az argentinoknak szurkol a katari világbajnokságon

Az argentinoknak szurkol, de a franciákat tartja a legnagyobb esélyesnek a vasárnap kezdődő katari világbajnokságon Böde Dániel, a Paksi FC futballistája.

R. G.

Böde Dániel szerint a franciák a torna legnagyobb esélyesei

Fotó: Mediaworks

Akkor szeretett bele az argentin futballba Böde Dániel, amikor még Gabriel Batistuta szórta a gólokat a világoskék-fehéreknél. A Fiorentina, az AS Roma és az Inter egykori csatára 78 meccsen 56 gólt lőtt az argentin válogatottban.

Ma már nincs Batistuta, de van helyette Lionel Messi, akinek ez lesz a utolsó vb-je, amelyen maradandót alkothat. Böde nagyon örülne neki, ha az argentinok 1978 és 1986 után harmadszor is el elhódítanák a Jules Rimet-kupát, de azt mondja, most nem ők az első számú favoritok.

A paksiak 13-asa, aki a magyar válogatottban 25 mérkőzésen 5 gólt szerzett, s ott volt a nemzeti csapattal a 2016-os Európa-bajnokságon, úgy véli, a franciák a legnagyobb esélyesei a katari tornának. Mint mondja, a gallok válogatottja tele van kiváló játékosokkal, elég csak Kylian Mbappét (Paris SG) vagy Karim Benzemát (Real Madrid) említeni.

De jó eséllyel szállnak harcba Böde szerint az ötszörös világbajnok brazilok is, akik bombaerős válogatottal érkeznek majd a vb-re, Neymarral, Vinicius Juniorral, Thiago Silvával vagy Casemiróval megerősítve – hogy csak néhány nevet emeljünk ki.

„Nagy álmom lenne egy argentin–brazil meccs a kieséses szakaszban. Ha az argentinok kiejtenék a brazilokat, akkor legalább tudnám cukkolni jó barátomat, Leandrót” – fogalmaz Böde Dániel.

A brazil születésű, de később a magyar válogatottban is futballozó Leandróval évekig játszottak együtt a Ferencvárosban, ahol nagyon jó barátok lettek.

Ön szerint melyik válogatott nyeri a katari labdarúgó-világbajnokságot?

Arra a kérdésre, hogy várható-e meglepetés, lesz-e olyan válogatott az idei vb-n, aki borsot tud törni a nagyok orra alá, Böde azt válaszolta, lehetnek váratlan eredmények, de a világbajnokság az esélyesek sikereit hozza majd.

Nem minden találkozót fog megnézni – már csak azért sem tudná ezt megtenni, mert csapatánál, az NB III-as Paksi FC-nél még javában zajlanak az edzések, s a gárdára még december 4-én is bajnoki találkozó vár az újvárosiak ellen –, de az eredményeket figyelemmel követi majd.

A szokatlan év végi időpont kapcsán azt mondta: a nyári vb-k az igaziak, amikor az ember a nagy melegben, félmeztelenül, egy hideg sörrel a kezében élvezheti a jó futballt, de mivel téli torna még soha nem volt, már csak emiatt is különleges lesz a katari világbajnokság. 

A TEOL.hu-n folyamatosan figyelemmel követheti a labdarúgó világbajnokság történéseit, eredményekkel, interjúkkal, háttéranyagokkal jelentkezünk minden nap. Tartsanak velünk Katarba, egy különös utazásra! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!