Női kosárlabda

2023.01.30. 21:03

Csak stabil védekezéssel lehet esélye a Bourges ellen a KSC-nek

A francia Tango Bourges Baskettal vív Euroliga-mérkőzést kedden este az Atomerőmű KSC Szekszárd.

R. G.

Ruthy Hebardtól (5) és Miklós Melindától (7) is jó játék kell kedden este ahhoz, hogy esélye legyen a győzelemre a KSC-nek

Fotó: Makovics Kornél

A megszokott szerda helyett kedden játssza soros hazai Euroliga-találkozóját az Atomerőmű KSC Szekszárd. Djokics Zseljko együttese a francia Tango Bourges Basketet fogadja, s azért egy nappal korábban, mert pénteken már a női válogatott összetartásán lesz jelenésük a szekszárdi játékosoknak.

Székely Norbert Studer Ágnest, Miklós Melindát és Goree Cyeshát is várja a miskolci edzőtáborba, ahol az izlandiak és a románok elleni Eb-selejtezőkre készül majd a nemzeti együttes. 

A szekszárdiaknak nem mindegy, hogy milyen lelkiállapotban kelnek útra – egy franciák elleni siker nagyot javíthatna a hangulatukon.

Nincs mit szépíteni, nem mostanság éli legszebb napjait a KSC, amely legutóbb múlt szerdán az addig nyeretlen Olympiakosztól kapott ki, s bár előtte legyőzte a Csatát, azt megelőzően itthon a DVTK-val szemben magyar rangadót veszített, s a spanyol Valenciától is kikapott az európai csúcssorozatban. 

„A védekezésben mindenképpen előre kell lépnünk az előző mérkőzésekhez képest – mondta lapunknak Horváth Zsófia, a KSC másodedzője. – Nem engedhetjük meg, hogy a franciák átfussanak rajtunk, és nagy előnyt szerezzenek az elején. Meg kell fékezni a gyors játékukat, mert ha ellépnek, akkor nagyon nehéz dolgunk lesz. Ahhoz, hogy eredményesek legyünk, elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk, s mind csapatként, mind egyénileg többet kell felvinnünk a pályára, mint amit mostanában mutattunk. Jó lenne győzelemmel zárni, hogy jobb szájízzel mehessünk el pihenni. Hazai pályán játszunk, ez mindenképpen előny, szeretnénk egy szép győzelemmel megörvendeztetni a szurkolóinkat” – húzta alá Horváth Zsófia.  

Bomba formában
Pazar formában van a Tango Bourges Basket, amely utolsó nyolc tétmérkőzéséből hetet megnyert. A hétvégén a francia bajnokság rangadóján 69–55-re verték a Montpelliert, Kayla Alexander 19, Yvonne Anderson 12 pontot dobott. Az Euroligában legutóbb a Valenciát verték 70–68-ra. A két együttes decemberi találkozóját 83–62-re a Bourges nyerte. A KSC-ben akkor Sydney Wallace 18, Ruthy Hebard 15 pontot szerzett. 

A keddi találkozó 18 órakor kezdődik, és a FIBA YouTube csatornája mellett a Tarr-hálózaton, a 26-os programhelyen is lehet élőben követni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!