Az év dzsúdósa szavazás

2023.01.10. 12:00

Kenderesi Pétert választották az év legjobbjának

Meggyőző fölénnyel a Pécsi VSK aparhanti kötődésű tehetségét, Kenderesi Pétert hirdette ki a Judoinfó szakportál 2022-es év legjobb cselgáncsozójának.

Berg S.

Kenderesi Péter a közönségszavazatok több mint felét gyűjtötte be

Forrás: IJF

Mint írják, a közönségszavazásra 823 voks érkezett, a legtöbbet, a szavazatok csaknem felét az idén ifjúsági korosztályban versenyző sportoló kapta. A kuratóriumi tagok (dr. Kovács Antal olimpiai és világbajnok judós, Hajtós Bertalan, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok judós, és Gombkötő Roland, a Judoinfo szerkesztője) szavazatai és a közönségszavazás összesítése végül meglehetősen egyértelmű végeredményt hozott.

Kenderesi Tamás Teplicében ifjúsági Európa-kupát nyert, a poreci Európa-bajnokságon a dobogó második fokára állhatott, a szarajevói világbajnokságon viszont nem talált legyőzőre, az aranyérmet akasztották a nyakába. Jelenleg korosztálya 90 kilogrammos súlycsoportjának élén áll a világranglistán.

Az összesített listán Pupp Réka – a holtversenyben  második helyen végző Ungvári Attila és Özbas Szofi mögött – a negyedik helyen zárt. Az Atomerőmű SE 26 éves olimpikonja nemzetközi szövetség (IJF) World Tour-sorozatában remekelt, két Grand Slam-győzelem mellett ezüst- és bronzérmet is szerzett, a világranglistát is vezette néhány héten át. A klubcsapatok Európa-bajnokságán a portugál Benfica színeiben bronzérmet szerző cselgáncsozó 2018-ban a harmadik, 2021-ben a második helyen végzett a szavazáson.

A Judoinfo szerkesztősége tizenhetedik alkalommal hirdette ki a szavazást, a díj 2006 óta íródó történetében Kenderesi Péter a harmadik tolnai győztes. A 2008-as harmadik helye után az ASE-s Bor Barna 2011-be, Csoknyai László 2017-ben érdemelte ki az elismerést.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!