Terepkerékpár országos bajnokság

2023.01.19. 07:30

Szekszárdiak tették le névjegyüket a cyclocross országos bajnokságon

A Szekszárdi Sportközpont öt kerekese vett részt a fonyódi Cyclo-Cross Országos Bajnokságon.

Berg Sándor

Forrás: Szekszárdi Sportközpont

Fotó: Bak Ferenc

Az U11-13-as korosztály számára három kis kör várt a fonyódi Kossuth erdőben, ahol Mármarosi Manuel és öccse, Adrián voltak érdekeltek. Eőbbi a 14., utóbbi a 8. helyen ért célba. Az U17-es korcsoportban Mármarosi Marcell és nővére, Alexa, valamint Tulok-Darida Simon versenyeztek a már a felnőttekével azonos hosszú, nehezebb, technikásabb útvonalon. A négy nagy körből álló viadal végén Alexát az ötödik, Marcell a 13. helyen intették le, Simon klubtársát megelőzve a 12. pozícióban zárt. A szekszárdiak számára márciusban kezdődik a fő szakáguk, az országúti versenyek szezonja.

Húzónevek az országos bajnokságon

A terepkerékpár ob-n megmérettette magát a cseh kontinentális csapat, az ATT Investments magyar kerekese, a korábban a Gemenc Nagydíjon és a 2021-es Giro d'Italia országúti körversenyen megfordult Dina Márton és a holland Team SD Worx bringása, Európa-bajnoki ezüstérmes, olimpiai és világbajnoki 4. helyezett Vas Kata Blanka. Természetesen mindketten fölényes győzelmeket arattak az elit kategóriákban, elnyerve ezzel a „Szegzárdi” Dúzsi Pincészet borválogatását is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!