Felkészülési mérkőzés

2023.01.18. 15:52

Vereséggel kezdte edzőmeccseinek sorát a PFC második csapata

Hazai pályán kapott ki a szintén harmadosztályú Kaposvári Rákóczitól a Paksi FC második számú csapat, ezzel vereséggel kezdte felkészülési mérkőzéseinek sorát az atomvárosi alakulat.

Berg Sándor

Böde Dániel sem tudott betalálni a somogyiaknak

Fotó: Molnár Gyula

A szokásos szezonbeli első mérkőzés forgatókönyve érvényesült az atomvárosiaknál: taktikailag nagyon sok hibát vétettek Kindl István fiataljai, az első lehetőség mégis előttük adódott, a kapussal szembeni ziccer azonban kimaradt. Egy bután elvégzett bedobás után viszont a paksi védők mögé kerültek a labdát többet birtokló vendégek, akik ezt kihasználva megszerezték a vezetést. Hátrányban is alakított ki helyzeteket a Paks, Böde Dániel kontra után például kapufát fejelt. Szünet után sort cseréltek a hazaiak, a kezdeti bizonytalanságot kihasználva szép találattal megduplázta előnyét a somogyi alakulat. A második félidőben már tudta veszélyezteti az ellenfél kapuját az atomvárosi gárda, mely a lefújás előtt, a kapu előtti kavarodás után megkapta harmadik gólját is.

„Nem vagyok elégedett csapatom játékával, a fiataloktól többet és jobb hozzáállást várok el, ha minőségi futballisták akarnak lenni. Remélem, rövid időn belül változni fog ez a helyzet, biztos vagyok a jobb folytatásban” – fogalmazott lapunknak Kindl István.

Felkészülési mérkőzés
Paksi FC II–Kaposvári Rákóczi FC (NB III) 0–3 (0–1)
Paks, vezette: Farkas R.
Paks II, az 1. félidőben: Kovács F. – Görög, Osztermájer, Váncsa M., Gregor, Heisler, Ignácz B., Máté Cs., Zoltán R., Ulbert, Böde D.
A 2. félidőben: Herman – Skripek, Ádám D., Pupp Z., Szécsi, Nagy M., Keringer, Tóth K., Ribár, Palóka, Szabó A. 
Gólszerzők: Borbély (10.), Májer (47.), Szederkényi (90.)

Az ugyancsak az NB III Közép csoportjában szereplő Szekszárdi UFC szerdai edzőmeccse elmaradt a másodosztályú Pécsi MFC otthonában, miután a baranyaiak pályája a napok óta tartó esőzés miatt alkalmatlanná vált a játékra. Az újonc Majosi SE 18 órakor a PMFC U19-es csapatával találkozik.

Szombaton az atomvárosiak 11 órakor Mohácson, az UFC 16 órától a MOL Fehérvár FC második gárdája otthonában lép pályára. A majosiak a megyei első osztályt vezető FC Dunaföldvárral mérkőznek meg, a pályaválasztó kiléte egyelőre még kérdéses.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!