Átigazolás

2023.02.17. 15:23

Egykori Bajnokok Ligája-döntős edző csapatához került a paksi tehetség

A török élvonalban szereplő Antalyaspornál folytatja pályafutását kölcsönben Szabó Bálint, a Paksi FC támadó középpályása.

Berg Sándor

Szabó Bálint (zöldben) kölcsönbe távozik

Fotó: Koncz Márton

Habár az atomvárosi klub még nem hozta nyilvánosságra, a török együttes hivatalos közösségi oldalain tudatta, hogy a szezon végéig, vételi opcióval kölcsön vette a 22. születésnapját januárban betöltő Szabó Bálintot.

A támadó középpályás, akinek értékét a Transfermarkt 250 ezer euróra becsül, 2021. március 3-án éppen nevelőegyesülete, a MOL Fehérvár FC otthonában mutatkozott be az élvonalban az atomvárosiak mezében. Azóta további 43 NB I-es találkozón van túl, ezeken 6 gólt és 5 gólpasszt jegyzett. Az idei szezonban alapembernek számított Waltner Róbertnél, 17 bajnokin két találatnál és két előkészítésnél járt.

Érdekesség, hogy a téli felkészülési időszakban éppen Antalyában edzőtáborozott a paksi csapat, így a török klub megfigyelői saját szemükkel láthatták, mire képes a támadó. A tizenkilenc csapattal indult Süper Ligben (a Hatayspor és a Gaziantep együttese az országot megrázó földrengés után visszalépett a bajnokságtól) jelenleg 13. helyen álló Antalyaspor vezetőedzője az a Nuri Sahin, aki játékos pályafutása során többek között megfordult a Borussia Dortmund, a Feyenoord, a Real Madrid és a Liverpool csapatában. A spanyolokkal bajnokságot, a németekkel Bundesligát, kupát és szuperkupát nyert, valamint szerepelt a Bajnokok Ligája döntőjében is.

A korábbi 52-szeres török válogatott középpályásnak szüksége volt egy támadóra, a házi góllövőlistát 10 találattal toronymagasan vezető Haji Wright sérült, a Sahtar Donyecket és az AC Milant is megjárt Luiz Adrianótól 35 évesen pedig sokat már nem lehet várni.

A kiesőhelytől jelenleg két pontra lévő Antalyaspor szombaton az öt hellyel és három ponttal előrébb lévő Konyasporhoz látogat.

 

 

Címkék#Paksi FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!