NB III-as foci

2023.02.12. 15:15

Magabiztos sikerrel kezdték a tavaszt a paksi tartalékok

Böde Dániel kezdte, Nyári Patrik szemfüles találata zárta a Paksi FC II góljainak sorát a Budapest Honvéd tartalékcsapatának otthonában az NB III-as focibajnokság tavaszi nyitófordulójában.

Berg Sándor

Böde Dániel ott folytatta, ahol a téli edzőmeccseken abbahagyta

Fotó: Molnár Gyula

A húsz évet sem érte el az atomvárosi kezdőcsapat átlagéletkora, melyben a télen az MTK Budapesttől kölcsönbe érkezett Balázs József, a Siófokról visszahívott Nyári Patrik, valamint a frissen szerződtetett Váncsa Máté és Ulbert Renátó, illetve a hosszú sérülésből felépült Nagy Máté is helyet kapott. Az átlagot felfelé nyomta a 37. évében járó Böde Dániel, aki ott folytatta a nyitófordulóban, ahol az edzőmeccseken abba hagyta – góllal. Félóra sem telt el, amikor egy mintaszerűen végig vitt kontra után kicsit jobbról, nagyjából 13 méterről kilőtte a hosszú sarkot.

A csapattársak sem akartak lemaradni a 25-szörös válogatott mögött, a második félidő elején Pesti Zoltán, majd Görög Gergő is szinte ugyanarról a pontról juttatta kapuba a labdát (a két találat között büntetőből szépítettek a hazaiak). A kegyelemdöfést Nyári Patrik vitte be a kispestieknek, miután remek helyzetfelismeréssel a kezdőkörből ívelte át a kissé kint álló kapus fölött a labdát.

A téli felkészülés során nyeretlen paksiak sorozatban negyedik bajnokijukat nyerték meg és már öt mérkőzés óta veretlenek az NB III-ban. Legközelebb jövő vasárnap 11 órakor vármegyei rangadón a Majost fogadják.

NB III, Közép csoport, 21. forduló
Budapest Honvéd-MFA II–Paksi FC II 1–4 (0–1)
Budapest, Honvéd MFA Utánpótlás Központ. Vezette: Horváth M. (Halmai, Majorné Nagy P.)
Bp. Honvéd II: Dúzs – Zsigmond R. (Zrinics P., 81.), Nagy Z., Koszovscsuk (Fehér B., a szünetben), Polák, Fábiánkovits, Zrnics M., Kocsis D. (Benkő, 72.), Eördögh, Átrok (László M., 59.), Kocsis G. (Menyhárt, 59.) Edző: Szamosi Tamás
Paks II: Balázs J. – Görög, Oszermájer, Pupp Z., Váncsa M. (Ádám D., 88.) – Nagy M., Nyári P., Tóth K. (Ignácz B., 72.) – Ulbert (Pesti Z., 58.), Böde (Ribár, 72.), Zoltán R. (Szécsi P., 58.). Edző: Kindl István
Gólszerzők: Fehér B. (66., 11-esből), illetve Böde (25.), Pesti Z. (61.), Görög (71.), Nyári P. (78.)
Kiállítva: Nagy Z. (89.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!