OTP Bank Liga

2023.02.18. 16:22

Vereséggel tért vissza Bognár György és Böde Dániel az élvonalba

Címkék#Paksi FC

Nem tudott győzelemmel visszatérni a Paksi FC kispadjára Bognár György, az atomvárosiak hazai pályán 2–0-ra kikaptak odahaza Mezőkövesd Zsóry FC-től az OTP Bank Liga 20. fordulójában.

Berg Sándor

Papp Kristóf (zöldben) és Cseri Tamás

Fotó: Makovics Kornél

Új időszámítás vette kezdetét a Fehérvári úton, a kedden kinevezett Bognár György és stábja mellett visszatért az NB I-es kerethez Böde Dániel is. Az egész élvonalbeli mezőny legtöbb fellépéssel rendelkező játékosa augusztus 31-én volt utoljára meccskeretben, a 37. életévében is kiváló edzettségi állapottal bíró klublegenda csak a kispadon kapott helyet. A helyi szpíker névsorolvasásánál ő, valamint a régi-új vezetőkapta a legnagyobb ovációt.

A korábbi 50-szeres válogatott labdarúgó lapunknak adott interjújában elmondta, reméli, hogy már ezen a mérkőzésen viszontlátja csapatától azt a támadófutballt, amit 2020 szeptembere és 2022 májusa között jellemezte övéit. A kezdőrúgásnál ezt természetesen még nem lehetett tudni, az viszont látni lehetett, hogy a Waltner Róbert által preferált 4-2-3-1-es felállásból a háromvédős rendszerre állt vissza az atomvárosi alakulat. Nagy Gergely mögött a mezszámot váltó Szélpál Norbert, Kádár Tamás és Kinyik Ákos sorakozott fel, a korábban kényszerből jobbhátvédet játszó Sajbán Máté visszakerült eredeti posztjára a szélre, elöl pedig a góllövőlistát vezető Varga Barnabás és a két éve gólkirályi címet szerző Hahn János rohamozta az ellenfél kapuját.

Ahogy azt Bognár György szerette volna, az atomvárosiak járatták többet a labdát, Sajbán és a bal szélen Bőle Lukács sokat mutatta magát, de veszélyes helyzetek csak beadásokból alakultak ki, ám Vargát sikerült levenniük a védőknek a pályáról. Hiába volt fölényben a vendéglátó, az első félidőben mégis a matyóföldiek álltak közelebb a vezetés megszerzéséhez Andrej Lukic lesgóljánál. A szünet után már valóban előnybe kerültek a vendégek, paksi szöglet után Kinyik ragadt elöl, a félidőben beállt David Babunszki pedig gyors kontra végén előnyére fordította a zöld-fehérek rendezetlen védelmét. A találat jót tett a mérkőzésnek, csak nem úgy, ahogy azt a hazaiak szerették volna. Sztefan Drazsics két hatalmas helyzetét is fogta Nagy Gergely, de Molnár Gábor távoli lövését már ő sem tudta hárítani. 

Nem ilyen visszatérésről álmodott, de végül kétgólos hátrányban lépett augusztus 14-e után ismét pályára az NB I-ben Böde Dániel. A 431. élvonalbeli találkozóján ő sem tudott csodát tenni, mert bár nem egyszer két védőt is lekötött, ezzel „szabaddá téve” az utat Vargának, a gólkirály-jelölt mindkét helyzeténél résen volt a mezőkövesdi kapus.

A két vezetőedző első összecsapását Kuttor Attila nyerte meg, ezzel a két csapat helyet cserélt a tabellán: a Mezőkövesd a hetedik, a Paks a nyolcadik jelenleg a tabellán. Azt atomvárosiak, akik akár a kilencedik pozícióba is lecsúszhatnak a fordulót követően, jövő héten szombaton 17 órakor a dobogós Puskás Akadémia vendégei lesznek.

OTP Bank Liga, 20. forduló
Paksi FC–Mezőkövesd Zsóry FC 0–2 (0–0)
Paks, Fehérvári úti stadion, 1511 néző. V.: Erdős J. (Buzás B., Belicza)
Paks: Nagy Gergely (Simon B., 78.) – Szélpál, Kádár, Kinyik – Sajbán Máté, Windecker, Papp K., Haraszti (Vas, 66.), Bőle – Hahn (Böde, 66.), Varga B. Vezetőedző: Bognár György
Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, Lukic, Beriashvili, Vajda S. – Nagy Gergő (Márkus A., 81.), Brtan, Cseri (David Babunszki, a szünetben), Besirovic (Lehoczky, 90.) – Molnár G. (Zahary, 81.), Drazsics (Bobál G., 91.). Vezetőedző: Kuttor Attila
Gólszerző: David Babunszki (53.), Molnár G. (62.)
Sárga lap: Szélpál (45+1.), Kinyik (70.), illetve Molnár G. (55.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!