Böde Dániel visszatért

2023.02.15. 11:02

Ismét az NB I-es keret tagja a paksi klubikon

Böde Dániel tovább gyarapíthatja élvonalbeli mérkőzéseinek számát.

TEOL

Fotó: Mártonfai Dénes

„Klubvezetésünk és régi új vezetőedzőnk közös döntése révén pedig Böde Dániel ismét az első osztályú gárdánkhoz tartozik” – áll az atomvárosi klub szűkszavú közleményében.

A hétfőn menesztett Waltner Róbertnél két mérkőzésen mindössze 19 perc jutott az atomvárosi klub ikonjának, a szakember helyére kedden kinevezett Bognár Györgynél viszont alapembernek számított a korábbi 25-szörös válogatott támadó. A 2020/2021-es szezonban huszonöt bajnokin (ebből 24-szer kezdő volt) négy gólt szerzett, a következő idényben pedig csupán egy NB I-es találkozót hagyott ki, s háromszor vette be az ellenfelek kapuját. 

Az OTP Bank Ligában legutóbb augusztus 14-én, a Budapest Honvéd elleni hazai 3–3-as döntetlen alkalmával lépett pályára Böde. A mellőzöttség miatt előbb szerződést bontottak egymással a felek, de a játékos végül nem távozott Paksról. Edzettségi állapotával nem lehet gond, az NB III-as csapatban hét bajnokin szerepelt (az alacsony szám egyik oka, hogy ősszel ötmeccses eltiltást kapott), ezeken öt gólt szerzett, az utolsót vasárnap éppen a kispestiek második csapatának otthonában...

A 430 élvonalbeli mérkőzésen 138 gólnál járó támadót nem minden esetben a csatársorban, hanem többször a védelem közepén szerepeltette Bognár György. A térdműtéten átesett Lenzsér Bence továbbra is maródi, de a múlt héten visszatérő Szélpál Norbert is kihagyta a hétvégi, debreceni bajnokit, így nem kizárt, hogy szombaton a Mezőkövesd ellen ismét a védelemben kap majd szerepet a paksiak csapatkapitánya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!