Röplabda

2023.03.01. 14:23

Budapestről és Veszprémből is jöttek a tradicionális dombóvári kupára

Tizenhatodik alkalommal rendezte meg a Dombóvári Amatőr Röplabda Egyesület a Dombóvári Mix Röplabda Kupát.

TEOL

Mint azt Borúzs Gábor az egyesület elnöke a közösségi oldalon kihangsúlyozta: az a torna igen nagy múltra tekint vissza, immáron 16. alkalommal rendezték meg, így talán nem túlzás, ha egyesületük hagyományai közé sorolják. A verseny célja, hogy egy torna erejéig Dombóvárra vonzza a röplabdát szerető embereket kortól, nemtől és mondhatni a várostól való távolságtól függetlenül. A csapatok mix, azaz vegyes felállásban léptek pályára, ami azt jelenti, hogy minden csapatban egyidejűleg legalább 3 fő női játékosnak kellett játszania.

A rendezvényen 13 csapat vett részt, összesen 93 fővel. A játékosok az ország több pontjáról érkeztek. A teljesség igénye nélkül, szerepelt kaposvári, pécsi, paksi, dunaföldvári, veszprémi, budapesti és természetesen dombóvári röplabdázó is.

A csapatok 3 csoportban kezdték meg a küzdelmeket, majd csoportmérkőzések után a csoport 1. és 2. helyezettjei, továbbá a két legjobb 3. helyezett továbbjutott a 8 csapatos rájátszásba. Azok a csapatok, akik a csoportkörből nem jutottak tovább, megküzdöttek az Elnöki Kupáért, egy ötcsapatos minibajnokság formájában. Ez további négy-négy mérkőzést jelentett az ide jutó csapatok számára. A nap folyamán a két pályán összesen 44 mérkőzésre került sor.

A XVI. Dombóvári Mix Röplabda Kupa végeredménye: 
1. Kívülről csípte, 2. Dunno, 3. Limonádé, 4. Nyerőmű, 5. Dezertőrök, 6. POTE, 7. NoName, 8. Tune Squad.

Az Elnöki Kupa végeredménye: 
1. Rosatom, 2. Veszprém, , 3. Simonyi-Szöcske, 4. Balaton Betyars, 5. DARC

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!