Asztalitenisz

2023.03.27. 07:54

Nagyváradi Mercédesz aranyat és ezüstöt nyert a magyar bajnokságon

Jól sikerült az országos bajnokság a tolnai nevelésű Nagyváradi Mercédesznek, aki párosban aranyat, egyesben ezüstöt szerzett.

TEOL

Nagyváradi Mercédesz kétszer is döntőt játszhatott, egyet megnyert, egyet elveszített

Fotó: Árvai Károly

Az egyes mezőnyének volt egy nagy hiányzója, az ötszörös győztes Póta Georgina ugyanis derékfájdalmai miatt visszalépett, a távollétében pedig az ex-szekszárdi Madarász Dóra volt a favorit. A Budaörs 29 éves válogatott játékosa szettveszteség nélkül menetelt az elődöntőig, majd ott egy játszmát vesztett Bálint Bernadett ellen. A döntőben a címvédő Nagyváradi Mercédesz várt rá, aki tavaly a négy között búcsúztatta őt, ezúttal azonban sikerült visszavágnia. Bár az első két szettet ezúttal is a Fastron AC Tolna Németországban légióskodó egykori tinije nyerte meg, Madarász a folytatásban már irányította mérkőzést, így 2014, 2017, 2018 és 2020 után ötödik bajnoki címét szerezte egyesben. Női párosban megismétlődött a tavalyi ob fináléjának párosítása, s a Bálinttal induló Nagyváradi most revánsot vett a címvédő Fazekas Mária, Madarász kettősön, s óriási csatában, döntő szettben jobbnak bizonyult ellenfelénél.

Női egyes. Elődöntő: Madarász Dóra (Budaörs)–Bálint Bernadett (CSM Victoria Carei) 4–1 (6, 6, -8, 5, 7), Nagyváradi Mercédesz (TSV Schwabhausen)–Hartbrich Leonie (SV Böblingen) 4–0 (7, 10, 9, 3). Döntő: Madarász–Nagyváradi 4–2 (-7, -2, 10, 7, 8, 8).

Női páros. Elődöntő: Bálint, NagyváradiBarcsai Sophie, Dohoczki Nóra (Statisztika UAK) 3–0 (7, 9, 8), Fazekas Mária, Madarász (Budaörs)–Dari Helga, Hartbrich (Budaörs, SV Böblingen) 3–0 (5, 10, 8). Döntő: Bálint, NagyváradiFazekas, Madarász 3–2 (3, 8, -8, -10, 9).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!