Cselgáncs Grand Slam

2023.03.31. 13:22

Pupp Rékának spanyol ellenfele sem jelentett akadályt

A legjobb négy közé jutott az antalyai Grand Slamen Pupp Réka, miután egy vazarival jobbnak bizonyult Estrella Lopez Sheriffnél.

Berg Sándor

Pupp Réka (kékben) döntőért meccselhet

Forrás: IJF

Az egymás elleni mérleg az Atomerőmű SE dzsúdósa felé billent, a múltban korábban hatszor találkozott egymással a két klasszis, ezek közül négyet a magyar lány nyert meg. Ezúttal is nagyot csatáztak a tatamin, a négyperces rendes játékidőben mindkét fél két-két intésnél járt, amikor fél perccel a vége előtt Pupp Réka eredményes támadást hajtott végre ellenfelén. Végül az a vazari nem sokkal később győzelmet ért, amivel eldőlt, hogy az év harmadik Grand Slam-tornáján is éremért küzdhet majd.

Hogy milyen színűért, az a francia Európa-bajnoki ezüstérmes, világbajnoki bronzérmes Amandine Buchard elleni elődöntőben dől el. A másik ágon az 52 kilósak világranglistáját vezető brit Chelsie Giles és meglepetésre az üzbég Sita Kadamboeva mérkőzik meg a döntőbe jutásért.

Pupp Réka előbb török riválisán jutott túl könnyedén Antalyában, a nyolcaddöntőben viszont kínai ellenfelen megnehezítette a dolgát.

Az antalyai Grand Slam, melyről bővebben ITT ÍRTUNK, egyben a főpróbája a május elei dohai világbajnokságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!