Labdarúgó NB I

2023.04.28. 22:00

Bognár cseréi lendületet hoztak, a padlóról állt fel és győzött a Paksi FC!

Az első félidőben fölényben futballozott és két góllal vezetett a Kecskemét, de a szünet után fordult a kocka, a Paks átvette az irányítást és győzött!

TEOL

Nagy győzelmet aratott a Paksi FC

Fotó: Molnár Gyula

Nem lehetett ráismeri az első félidőben a Paksi FC-re Kecskeméten, a Széktói Stadionban. Az elmúlt fordulókban mindenkit ámulatba ejtő, nagyszerű győzelmeket arató atomosok mentek előre, küzdöttek, de valami hiányzott a játékukból. A kecskemétiek ugyanakkor igazolták, hogy miért állnak a címvédő Ferencváros mögött a második helyen a tabellán, lendületesen futballoztak, szinte minden támadásukban benne volt a gólveszély, s teljes joggal vezettek 2–0-ra. A Paksnak egyetlen kaput eltaláló lövése sem volt!

Na, de a második félidőben! Bognár György nem először húzott zseniálisat. A PFC szakvezetője hármat cserélt, beküldte Sajbán Mátét, Skribek Alent és Böde Dánielt is, s a paksi ikon nem is tétlenkedett. Nem lehetett tőle elvenni a labdát, érződött, hogy beállítása erőt és lendületet hozott a vendégek játékába. Böde passza után Varga Barnabás előbb szépített, majd egy VAR-ozás után megítélt tizenegyesből ki is egyenlített. A hajrában pedig Böde próbálkozása után a kapusról elé kerülő labdát befejelte, idénybeli második mesterhármasát jegyezve (az elsőt a Honvéd elleni 3–3-as döntetlennel végződött meccsen érte el). A 27 éves csatár már 26 gólnál jár az idényben, ha így folytatja, átadja a múltnak a paksi rekordot, amit Ádám Martin állított fel a tavalyi szezonban 31 találattal.

A paksiak sikerükkel négy pontra feljöttek a kecskemétiekre, s még négy meccsük van rá, hogy megelőzzék az újoncot. Ha így lesz, azzal beállítják az eddigi legjobb paksi szereplést. A 2010/2011-es idényben a legsikeresebb paksi edző, Kis Károly vezérletével ezüstérmes volt a PFC az NB I-ben (ráadásként megnyerték a Ligakupát és három kört is mentek az Európa Ligában). A 30. fordulóban, május 6-án a DVSC-t fogadja az atomvárosi együttes. 

OTP Bank Liga, 29. forduló
Kecskeméti TE–Paksi FC 2–3 (2–0)
Széktói Stadion, 4950 néző. V: Andó-Szabó. 
Kecskemét: Varga B. – Vágó, Szabó A. (Májer, 92.), Szalai G. – Nagy K. (Katona M., 92.), Horváth K. (Katona B., a szünetben), Nikitscher (Meszhi, 72.), Szuhodovszki, Zeke – Tóth B., Banó-Szabó (Rjasko, 59.). Vezetőedző: Szabó István
Paksi FC: Nagy G. – Kinyik, Kádár, Szélpál – Osváth (Sajbán, a szünetben), Papp K., Vas G. (Skribek, a szünetben), Balogh B. (Haris, 84.), Szabó J. (Kovács N., 88.) – Hahn (Böde, a szünetben), Varga B. Vezetőedző: Bognár György
Gólszerzők: Szalai G. (10.), Szabó A. (41.), illetve Varga B. (51., 58., 90., a másodikat 11-esből). 
Kiállítva: Vágó (57.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!