Mérkőzés utáni nyilatkozatok

2023.04.01. 08:49

Djokics Zseljko: – Ha így tudunk játszani, akkor nem szabad itt megállni

Rejtett energiákat mozgósítottak az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosai a pécsiek elleni bajnoki negyeddöntő második felvonásában, véli Horváth Zsófia másodedző. Djokics Zseljko szerint csapat most játszotta a legjobb támadójátékot a hét év alatt.

Berg Sándor

Djokics Zseljkónak öröm volt nézni csapata játékát

Fotó: Mártonfai Dénes

Hullámzó, nehézségekkel teli szezon végéhez közeledve jutott a PEAC-ot legyőzve a legjobb négy közé a bajnokságban a Szekszárd. Ahogy a pécsiek edzője, Jovan Gorec fogalmazott, a KSC olyan csapat, mely a negatív dolgokból is erőt tud meríteni. Horváth Zsófia, a kék-fehérek másodedzője szerint rájátszás állapotba „érkezett el” a csapat.

„Egy ilyen szezon után nagy siker, hogy a lányok magukban és természetesen a stábbal közösen hatodik sebességi fokozatba tudott kapcsolni. Volt, ami volt, a rájátszás viszont más kávéház. Ahogy a mondás tartja, a szezon akkor kezdődik, amikor elolvad a hó. Büszke vagyok a csapatra, mert nagy gödörből másztunk ki, az egyik nagy rivális ellen egy szoros, majd egy domináns mérkőzést nyertünk meg. Ez a találkozó is csapatmunka volt, amit jól mutat, hogy heten dobtak két számjegyű pontot, emellé huszonöt assziszt társult. Olyan energiák kerültek mozgósításra, amire egy hónappal ezelőtt nem gondoltuk volna, hogy bennünk van”  – fogalmazott Horváth Zsófia.

A címvédő Sopron Basket ugyancsak 2–0-s összesítéssel múlta felül a Vasas Akadémiát, így az elődöntőben az alapszakasz-győztes kisalföldiekkel találkozik a Szekszárd.

„Azt, hogy pihentebbek lennének, nem gondolom, de most nagy energia van a játékosokban, bennünk, a szurkolóinkban. Jó felkészüléssel és ugyanilyen koncentrációval van keresnivalónk a Sopron ellen. Végre nem a döntőben találkozunk velük, két győzelem kell a továbbjutáshoz. Mindenképpen ez a cél” – tette hozzá a szekszárdiak másodedzője.

Hogy mennyire együtt van a csapat, azt jól tükrözi, hogy a pécsiek elleni pénteki mérkőzés után a hírek szerint az öltözőben „megfürdették” vezetőedzőjüket a lányok.

„Hét éve dolgozom Szekszárdon, hatodik alkalommal jutottunk be a bajnoki elődöntőbe, de ez volt a jobb támadójáték, amit produkáltunk. Öröm volt nézni, amit a pályán nyújtottak a lányok. Egész szezonban azért dolgoztunk, hogy a négy közé jussunk. Ha így tudunk játszani, akkor nem szabad itt megállni, ilyen produkcióval az Euroliga-győztes ellen is lehet keresnivalónk” – fogalmazott Djokics Zseljko.

A negyeddöntős párharc első mérkőzéséről >>> ITT ÍRTUNK <<<, a második találkozó beszámolóját pedig >>> IDE KATTINTVA <<< olvashatja el.

Női NB I, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Atomerőmű KSC Szekszárd–NKA Universitas PEAC 97–74 (30–12, 20–22, 23–17, 24–23)
Szekszárd, 1100 néző. V: Cziffra, dr. Mészáros B., Nyilas
SZEKSZÁRD: STUDER 12/3, DUDÁSOVÁ 20/9, WALLACE 14/9, MÁNYOKY 11/3, GOREE 11. Csere: MIKLÓS M. 12/6, KRNJICS 14, Horváth D. 1, Bálint R., Boros J. 2, Holcz, Szücs G. Edző: Djokics Zseljko
PEAC: Szűcs R. 3/3, Wentzel 6/3, Calhoun 10/9, Gwathmey 2, KISS V. 15/3. Csere: KATANICS 10, Simon Zs. 6/6, Sanchez 8/3, OLAWUYI 14, Rátkai, Laczkó. Edző: Jovan Gorec

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!