Asztalitenisz

2023.04.12. 08:40

Három volt SZAC-játékos is ott lehet az egyéni világbajnokságon

Madarász Dóra, Hartbrich Leonie és Bálint Bernadett is utazhat Dél-Afrikába a szakmai vezetés döntése értelmében.

TEOL

Madarász Dóra is utazhat a dél-afrikai egyéni világbajnokságra

Fotó: Dömötör Csaba

A két szövetségi kapitány - a nőket irányító Bátorfi Zoltán, illetve a férfiak szakvezetője, Muskó Péter - arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egyesben Majoros Bence, Szudi Ádám, Póta Georgina, Madarász Dóra, Hartbrich Leonie és Bálint Bernadett áll majd asztalhoz. Utóbbi három játékos a fénykorban négy magyar Extraliga-elsőséget, Klubcsapatok Szuperligája-elsőséget és Bajnokok Ligája-bronzot is begyűjtő Szekszárd AC-ben is megfordult. 

Az egynemű párosoknál három duónak lehet majd szorítani: a férfiaknál az Európa-bajnoki bronzérmes Ecseki, Szudi kettős, valamint Majoros a dán Anders Lind oldalán indul, míg a nőknél Póta és Madarász próbál szerencsét. Vegyes párosban az olimpiai részvételre pályázó Madarász, Ecseki kettős küzd magyar részről.

Az egyéni világbajnokság meghívásos, a világranglistáról lehet rá indulási jogot szerezni. A durbani viadalra május 20. és 28. között kerül sor.

A magyar indulók, férfiak. Egyes: Majoros Bence, Szudi Ádám. Páros: Ecseki Nándor, Szudi Ádám. 
Nők. Egyes: Póta Georgina, Madarász Dóra, Hartbrich Leonie, Bálint Bernadett. Páros: Póta Georgina, Madarász Dóra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!