NB III-as foci

2023.04.09. 12:51

Még sokat érthet a Szekszárdi UFC-nek a Honvédtól elhozott egy pont

Kiszely Dominik találatára Zsótér Donát válaszolt, így a Szekszárdi UFC 1–1-re végzett a hatodik helyezett Budapest Honvéd II otthonában az NB III-as focibajnokság 30. fordulójában.

Berg Sándor

Kiszely Dominik (középen) szerezte a szekszárdiak gólját

Fotó: Mártonfai Dénes

Két vereséggel a háta mögött ahhoz a Honvéd II-höz utaztak a sárga-feketék, mely a legutóbbi hat lejátszott bajnokiján veretlen maradt. A fővárosiak léptek fel támadólag a mérkőzés elején, de egy komolyabb helyzettől eltekintve nem veszélyeztették a szekszárdi kaput. Félóra játék után sokadik labdaszerzést követően Rácz Áron ugratta ki a saját térfeléről induló Kiszely Dominiket, aki két védő között kilépve a tizenhatos vonaláról, a kapus támaszkodó lába mellett gurította be a labdát a bal alsó sarokba. Az előny birtokában még inkább az akadémisták kerültek mezőnyfölénybe, ami a 65. percben érett góllá. Arena Ármin kapu előtti szabálytalanságáért megítélt büntetőt Zsótér Donát értékesítette, kialakítva a végeredményt.

NB III, Közép csoport, 30. forduló
Budapest Honvéd-MFA II–Szekszárdi UFC 1–1 (0–1)
Budapest, v.: Dobai (Juhász Sz., Szabó R.)
Bp. Honvéd II: Schrankó – Zsigmond R., Fehér B. (Zsótér, a szünetben), Polák, Fábiánkovits, Sebe, Pilter (Kis K., 79.), Benkő L. (Braun, 70.), Njamculovic (László M., a szünetben), Kulbachuk, Kocsis G. Vezetőedző: Szamosi
Szekszárd: Pomozi – Lajkó, Zsákovics, Arena, Fekete M., Béla D. – Péter D. (Gellér, 69.), Rácz Á., Kiszely, Budai D. – Horog (Lékó, 91.). Vezetőedző: Turi Zsolt
Gólszerző: Zsótér (65., 11-esből), illetve Kiszely (35.)

A szekszárdiak a hétközi fordulóban, szerdán 16 órakor vármegyei rangadón a Majost fogadják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!