Cselgáncs világbajnokság

2023.04.17. 20:00

Pupp Réka is utazhat a világbajnokságra

Nyolc versenyzőt, köztük a paksi Pupp Rékát nevez a magyar szövetség a május 7-én kezdődő, dohai cselgáncs-világbajnokságra.

MTI/TEOL

Pupp Rékának jó emlékei vannak a katari fővárosról

Forrás: IJF

A judoinfo.hu híre szerint nemenként összesen kilenc, súlycsoportonként a világranglista első száz helyezettje közül legfeljebb két versenyzőt indíthat minden ország a viadalon, vagyis legfeljebb tizennyolc sportoló képviselheti egy ország színeit az egyéni küzdelmekben. A magyar válogatott ezúttal sem tölti majd ki ezt a létszámot, nyolc versenyző indul majd a sportág idei legrangosabb erőpróbáján a katari fővárosban. 

A keretben helyet kapott az egyik legjobb formában lévő magyar dzsúdós, az 52 kilósak világranglistáján harmadik helyet betöltő Pupp Réka. Az Atomerőmű SE klasszisa idén három Grand Slam tornán szerepelt, közülük februárban Párizsban döntőzött, márciusban Taskentben és legutóbb Antalyában a dobogó legalsó fokára állhatott fel. A nagyobb világeseményeken még adós a jó szerepléssel (igaz, 2021-ben a kontinenstornán bronzérmet szerzett), tavaly ugyanis a világbajnokságon és az Európa-bajnokságon is egy-egy mérkőzés jutott neki. A katari főváros viszont szép emlékeket ébreszthet a paksiban, 2021 januárjában ugyanis ötödik lett a dohai Mesterek Tornáján, amivel egy szép sorozat vette kezdetét számára.

Az olimpiai kvalifikáció szempontjából is fontos világbajnokságot május 7. és 13. között rendezik, eddig nyolcvanhét ország 540 sportolójának nevezése érkezett meg Dohába.

A magyar vb-csapat
Férfiak. 81 kg: Ungvári Attila (Győri AC, a világranglistán 7.), 90 kg: Tóth Krisztián (MTK Budapest, 6.), Gőz Roland (MTK Budapest, 44.), 100 kg: Vég Zsombor (Ceglédi VSE, 23.), +100 kg: Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE Győr, 20.). Nők. 52 kg: Pupp Réka (Atomerőmű SE, 3.), 63 kg: Özbas Szofi (Budapest Honvéd SE, 14.), 70 kg: Gercsák Szabina (DVTK, 31.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!