Labdarúgó Magyar Kupa

2023.05.24. 20:06

A Bátaszék bírta jobban az idegek harcát, ezzel sorozatban harmadszor van ott a főtáblán

A Bátaszék SE jutott a Magyar Kupa főtáblájára, s ezzel együtt a Tolna Megyei Kupa döntőjébe, miután büntetőpárbajban legyőzte a házigazda Bölcskei SE-t.

TEOL

Tóth Tamásék (kékben) biztos főtáblásak a Magyar Kupában

Fotó: Molnár Gyula

Két remek formát mutató csapat találkozott a kupa elődöntőjében, a megyei élvonalban legutóbbi öt mérkőzését kivétel nélkül megnyerő Bölcske fogadta azt a Bátaszéket, mely az első kupafordulóban és a bajnokságban is legyőzte az egyik favoritnak számító bonyhádiakat (utóbbi sikerével a bronzérmet már magáénak tudhatja). Ennek tudatában olyan mérkőzést kaptunk, amire számítani lehetett: kiváló iramban, szinte pillanatok alatt lepörgött az első negyvenöt perc. Az első félidő eleje a hazaiaké volt, akik tíz perc után Blatt Pál és Rodenbücher Tibor góljával 2–0-ra vezettek, de a játékrész második fele egyértelműen a bátaszékieké volt, ami gólban is megmutatkozott.

A második félidőben vezetőedzőjük nélkül négy perc alatt fordítottak a vendégek, de ekkor még nem volt vége az izgalmaknak. A ráadásban egyenlített a Bölcske, így jöhetett az orosz rulett, a tizenegyespárbaj. Az idegek csatáját a Bátaszék bírta jobban (Lerch Marcel, Heberling János és Héhn Ferenc is értékesítette büntetőjét, a másik oldalon Blatt és Benke Viktor nem hibázott), így 2021 és 2022 után idén ősszel is biztosan ott lesz a főtáblán.

A Bölcske számára sem veszett el a remény, a bronzmérkőzésen a Dombóvár ellen még kiharcolhatja a legjobb 128 közé jutást. A helyosztók (a döntőben a bajnok Dunaföldvár lesz a BSE ellenfele) időpontja még nem ismert.

Tolna Megyei Kupa, elődöntő
Bölcskei SE–Bátaszék SE 3–3 (2–1) – tizenegyesekkel: 2–3
Bölcske, v.: Lengyel S. (Czagány, Kiss B.)
Bölcske: Bildhéber B. – Vámosi A. (Balogh K., 83.), Hajdók, Fenyősi (Benke, a szünetben), Parádi – Kovács E., Nagy I., Blatt – Rodenbücher T., Süvöltős A. (Süvöltős J., 70.), Horváth M. (Hanol, 60.). Edző: Farsang János
Bátaszék: Tóth F. – Heberling, Héhn F., Rozgonyi, Sümegi B. – ifj. Berényi Sz. (Ligeti, 88.), Csipak, ifj. Buzás A., Lerch M. – Kófiás (Farkas A., 82.) – Tóth T. Edző: Buzás Attila
Gólszerző: Blatt (2.), Rodenbücher (9.), Hanol (91.), illetve ifj. Berényi Sz. (23., 60.), Kófiás (57.)
Kiállítva: Buzás A. (39., pályán kívül)


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!