OTP Bank Liga

2023.05.26. 22:25

A dobogóról és Európáról is lecsúszott a Zalaegerszegen döntetlent játszó Paks

A Magyar Kupa-győztes Zalaegerszeg otthonában 1–1-re végzett a Paksi FC az OTP Bank Liga utolsó fordulójában, így az ötödik helyen zárta az idei bajnoki szezont.

Berg Sándor

Szabó Jánosék (fehérben) a szezon végén kiengedték kezükből az érmet

Fotó: Árvai Károly

Az utolsó fordulóig kellett várni, hogy a gólkirály Varga Barnabás a kispadon kezdjen bajnoki mérkőzést. A paksiak csatára az ezt megelőző harmincnégy fellépésén kivétel nélkül a kezdőcsapat tagja volt, de Bognár György az M4 Sport kérdésre elárulta, a klub jövő évi költségvetését illetően fontosnak tartja, hogy válogatott játékosa egészséges maradjon. Mindez azt sugallja, hogy az atomvárosiak már a 2023/2024-es szezonra gondolnak, ám a megszerezhető három pont sokat érhet nekik ebben és a következő idényben is.

Mint arról beszámoltunk, győzelem esetén a Paks még reménykedhet a harmadik hely megszerzésében, s azzal az Európa-konferencialigában való indulásban. Aktívan is kezdték a találkozót Windecker Józsefék, a két csapat legutóbbi találkozóján duplázó középpályás remekül kivitelezett keresztpasszából – az éppen Vargát helyettesítő – Bőle Lukács már a második percben ballal a bal alsóba lőtt az ötös bal sarkáról. Gyors vezetés után visszavettek a nyomásból a vendégek, akik nem sokkal később (a szezon során sokadszor) egy szöget utáni kavarodásból kapituláltak. A két gyors szélső, Skribek Alen és Bőle sok gondot okozott a zalai védőknek, Hahn János pedig folyamatosan zavart okozott letámadásaival az idény során először védő Gyurján Mártonnak, a nagyobb helyzetek mégis hazai oldalon adódtak. Előbb Németh Dániel a levegőben felugorva rúgta ki a kapu torkából a szélről érkező labdát, majd Bedi Bence emelése kerülte el a kifutó Simon Barnabás kapuját.

Az iramra és szép megoldásokra a második félidőben sem lehetett panasz, utóbbiban a 20 éves Gyurkits Gergő és Bőle vitte a prímet, de mindez a mezőnyben mutatott jól, gólhelyzetet nem eredményeztek. Húsz perccel a vége előtt Kovács Barnabás két perc alatt kiállíttatta magát, amivel esély kínálkozott a vendégek előtt a mérkőzés megnyerésére. Ám Böde Dániellel és Sajbán Mátéval a soraiban sem tudtak gólhelyzetet kialakítani (Varga Barnabás végül a kispadon maradt), sőt az emberhátrányban játszó kékek előtt adódtak komoly lehetőségek.

Döntetlenjével a Paksi FC a dobogóról és a nemzetközi kupaporondról is lemaradt, s végül az ötödik helyen végzett az NB I 2022/2023-as bajnokságában.

OTP Bank Liga, 33. forduló
ZTE FC–Paksi FC 1–1 (1–1)
Zalaegerszeg, 2672 néző. V.: Farkas Á. (Király K., Horváth Z.)
ZTE: Gyurján – Szafronov, Mocsi, Csóka Dániel – Lesjak (Huszti, 55.), Szendrei N., Kovács B., Bedi (Mim, 63.) – Tajti, Meshack (Klausz, 74.) – Németh D. (Szalay, 55.). Vezetőedző: Boér Gábor
Paks: Simon B. – Osváth, Kinyik, Szélpál (Vas, a szünetben), Szabó J. – Skribek (Böde, 60.), Papp K., Gyurkits (Balogh B., 72.), Windecker, Bőle (Sajbán Máté, 72.) – Hahn. Vezetőedző: Bognár György
Gólszerző: Meshack (13.), illetve Bőle (2.)
Sárga lap: Lesjak (70.), Meshack (71.), illetve Szélpál (33.), Hahn (72.), Balogh B. (75.), Szabó J. (89.)
Kiállítva: Kovács B. (69.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!