Autórsport

2023.05.09. 19:38

Európa-bajnoki futamon mutatta meg magát ifjabb Ficza Ferenc

A szekszárdi pilóta nagyon boldog, hogy újra nemzetközi mezőnyben állhatott rajthoz.

R. G.

Ifjabb Ficza Ferenc egy Suzuki volánja mögé ült be a nyírádi Eb-futamon

Fotó: Beküldött kép

Ilyen még nem volt, de most már ez is megtörtént. Ifjabb Ficza Ferenc rajthoz áll a Nyírádon megrendezett Európa-bajnoki futamon, s ha nem tol ki vele a technika ördöge, ki tudja, hogy milyen jó eredményt ért volna el. De sajnos most az égiek nem segítettek, pedig a balszerencsés indulás után igencsak kezdett melegedni az a bizonyos pite. 

Ifjabb Ficza dolgát nem könnyítette meg, hogy csak az utolsó pillanatokban állt össze az EAK M-Sport műhelyében a teljesen új Suzuki S1600-as, így pénteken egy méternyit sem tudtak tesztelni. Aztán jött egy elektronikai hiba, az autó négyezres fordulatszámnál letiltott, így a szombati első előfutamban csak a tizedik helyet tudta megszerezni a 26 éves pilóta. Szerencsére a csapat estére megtalálta a hibát, és a vasárnapi napnak már újult erővel vághatott neki a ralikrosszban tavaly aranyérmes Ficza. 

Vasárnapra egész jól belejöttek, de aztán beütött a krach és befejeződött Ficza versenye (beküldött kép)

„Nagyon jól sikerültek az előfutamok két negyedik és egy harmadik helyet sikerült elhoznunk – emlékezett vissza a szekszárdi pilóta. – Aztán az elődöntőben az első két kanyar után felkapaszkodtam a második helyig, s ki tudja, mi történt volna, ha hátulról nem löknek ki a pályáról. Visszaestem hatodiknak, de jött az új rajt, amiben ismét feljöttem másodiknak, így a döntőben a második sorból indulhattam.”

„Nagyon jól indult az is, de aztán kitört az autó jobb első kereke és falnak csapódtam... – folytatta. – Sajnos így vége lett a hétvégémnek, és szomorú vagyok amiatt, hogy nem tudtam jó eredményt elérni. Annak viszontnagyon örültem, hogy ismét nemzetközi mezőnyben indulhattam, nagyon hálás vagyok ezért a lehetőségért az EAK M-Sportnak” – zárta Ficza.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!