NB III-as foci

2023.05.21. 19:33

Kétgólos hátrányból felállva verte meg a kieső Bánkot a Szekszárdi UFC

Öt vereség után tudott nyerni a Szekszárdi UFC, amely az NB III-as bajnokság záró fordulójában a Bánk Dalnoki LA csapatát győzte le 3–2-re.

TEOL

A szezon vége legalább szép lett a szekszárdiak számára

Fotó: Makovics Kornél

Pocsék eredménysort zárt le a Szekszárdi UFC, amely kétgólos hátrányból verte meg a már régen kiesett Bánk Dalnoki Labdarúgó Akadémiát. Meglátszott a szekszárdiak teljesítményén, hogy végre voltak támadói Turi Zsoltnak, aki Péter Antalt és Horog Ádámot rögvest a kezdőcsapatba jelölte, Csernik Zsombor és Paksi Dániel pedig csereként kapott lehetőséget. Sokáig úgy nézett ki, hogy ezt a meccset is elveszíti az UFC, de aztán villantak, akiknek kell, s Horog, Paksi és Csernik gólja végül győzelmet hozott. 

Nagyon nem ment tavasszal a Szekszárdnak, amely pedig az őszi idény után 27 ponttal még a nyolcadik helyen állt. Ehhez mindössze 14-et sikerült hozzátenni 2023-ban. Tíz vereséget szenvedtek tavasszal a sárga-feketék, akik mindössze három találkozót tudtak megnyerni. Igaz, hogy a két csapatot nem lehet összehasonlítani, tíz embert veszített ilyen-olyan okok miatt az UFC, amelyet télen hat játékos hagyott el, s kulcsemberek (Péter Antal, Csernik Zsombor, Füredi Patrik, Tóth Dávid...) hagytak ki hosszú-hosszú heteket. Tanulságos idény volt a mostani, amelynek a végén legalább volt minek örülni, de a következtetéseket mindenképpen le kell majd vonni. 

NB III, Közép csoport, 38. forduló
Szekszárdi UFC–Bánk-Dalnoki LA 3–2 (0–1)
Szekszárd, v.: Sipos K. (Sáfárik, Bizderi)
Szekszárd: Péter J. – Csapó A. (Kárpáti K., 59.), Arena, Fekete M., Béla D. – Horog, Lékó (Paksi D., 72.), Rácz Á., Budai D., Kiszely (Zsákovics, 59.) – Péter A. (Cserni Zs., 59.). Edző: Turi Zsolt
Bánk-Dalnoki: Darabont – Sándor M., Király O. (Bravo, 82.), Molnár T. (Felter, 88.), Kócsa, Fellegi, Szabó Sz., Szentpéteri (Fogarasi K., a szünetben), Kiss K., Török Á., Barát V. (Haronisz, 61.). Edző: Tábori Ákos
Gólszerző: Horog (59.), Paksi D. (80.), Csernik (87.), illetve Kiss K. (39., 53.)

A másik két vármegyei együttes közül a Majosi SE 4–1-re győzte le a ceglédieket, míg a Paksi FC második csapata 3–0-ra alulmaradt a Ferencváros II otthonában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!