Sorsolás

2023.05.06. 14:39

Nehéz ágra került Pupp Réka és Gercsák Szabina a dohai világbajnokságon

Az Atomerőmű SE cselgáncsozói közül Pupp Réka belga vagy ciprusi, Gercsák Szabina török rivális ellen kezd a dohai világbajnokságon.

B. S.

Pupp Réka

Forrás: IJF

Nyolc magyar cselgáncsozó szerzett indulási jogot a világranglistán elfoglalt helyezése alapján a dohai világbajnokságra, köztük van az Atomerőmű SE két klasszisa, a saját nevelésű Pupp Réka és az áprilistól a paksiakat erősítő Gercsák Szabina. 

Az 52 kilósak között induló Pupp súlycsoportjában harmadik helyen áll a ranglistán, de a világelső brit Chelsie Giles távolmaradásával a második kiemelést kapta. Erőnyerőként így az első fordulóban nem kell tatamira lépnie hétfőn katari fővárosban, a másodikban viszont rögtön egy nagyágyú jöhet vele szembe a világranglistán 30. helyen álló Charline van Snick személyében, amennyiben legyőzni a nála tizennégy pozícióval hátrébb rangsorolt ciprusi Sofia Asvestát. A belgával eddig hat alkalommal meccselt a paksiak olimpikonja, eddigi egyetlen sikerét a legutóbbi, idei párizsi Grand Slamen aratta ellene. Később a negyeddöntőben a hetedik helyen kiemelt olasz Odette Giuffrida várhat Puppra.

Gercsák Szabina
Forrás: IJF

A Miskolcról Paksra igazolt 26 éves Gercsák Szabina csütörtökön lép szőnyegre a 70 kilogrammosok küzdelmében, elsőként a török Fidan Ogel ellen. Az U23-as Európa-, junior világ- és Európa-, valamint ifjúsági olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar dzsúdós a 31. helyet foglalja el a világranglistán, négy pozícióval riválisa mögött. Kettejük eddigi egyetlen, nem is olyan régen vívott csatájukat Gercsák nyerte az áprilisi antalyai Grand Slam viadalon. Az összecsapás továbbjutója a világranglista-8. német Miriam Butkereittel mérkőzik meg.

Az olimpiai kvalifikációs doha világbajnokságon öt kontinens 99 országának 657 dzsúdósa vesz részt. A súlycsoportok végső győztesei az aranyérem mellé 2000 pontot kapnak, a döntősök 1400, a bronzérmesek 1000 ponttal gazdagodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!