Cselgáncs

2023.05.04. 14:45

Az Atomerőmű SE-ben folytatja Gercsák Szabina

Az U23-as Európa-, junior világ- és Európa-, valamint ifjúsági olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar cselgáncsozó Miskolcról tette át székhelyét Paksra.

TEOL

Gercsák Szabina (jobbra) Pupp Réka és Braun Ákos társaságában a paksi edzőteremben

Forrás: Paks-Press

Komoly névvel erősített az Atomerőmű SE cselgáncs szakosztálya, mely áprilistól tudhatja soraiban Gercsák Szabinát, írja a Paks-Press. A 26 esztendős, korábbi U23-as Európa-, junior világ- és Európa-, valamint ifjúsági olimpiai, világ- és Európa-bajnok dzsúdós így nemcsak a válogatottban, de klubcsapatában is együtt dolgozhat Pupp Rékával és a női szövetségi kapitánnyal, Braun Ákossal.

A 70 kilósak között versenyző kiválóság már paksiként lép pályára a május 7-én kezdődő dohai világbajnokságon, mely az ötödik viadala lesz az idén. Januárban a portugáliai Grand Prix-n harmadik, a februári szófiai Európa Kupán aranyérmes lett, a tel-avivi és az antalyai Grand Slamen viszont helyezetlenül zárt.

Gercsák Szabina súlycsoportjának 31. helyén áll, ami jelenleg kontinentális kvótát ér a jövő nyári párizsi olimpiára.

Nyolc magyar a világbajnokságon
Nemenként összesen kilenc, súlycsoportonként a világranglista első száz helyezettje közül legfeljebb két versenyzőt indíthat minden ország a a dohai cselgáncs-világbajnokságon, vagyis legfeljebb tizennyolc sportoló képviselheti egy ország színeit az egyéni küzdelmekben. A honi szövetség nyolc versenyzőt nevezett a május 7-én kezdődő tornára, vagyis nem tölti majd ki ezt a létszámot. A sportág idei legrangosabb erőpróbájára, mely az olimpiai kvalifikáció szempontjából is fontos lesz, öt kontinens 99 országának 660 sportolója lép majd tatamira.
A magyar küldöttséget Pupp Réka (52 kg, ASE), Özbas Szofi (63 kg, Budapest Honvéd), Gercsák Szabina (70 kg, ASE), valamint Ungvári Attila (81 kg, Győri AC), Tóth Krisztián (90 kg, MTK Budapest), Gőz Roland (90 kg, MTK), Vég Zsombor (100 kg, Cegléd) és Sipőcz Richárd (+100 kg, Széchenyi Egyetem SE Győr) alkotja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!