Cselgáncs

2023.05.08. 12:58

Pupp Réka legyőzte belga ellenfelét, és ott van a 16 között a dohai vb-n

Pupp Réka rövid időn belül másodszor is legyőzte a belga Charline van Snicket, és bejutott a nyolcaddöntőbe a dohai világbajnokságon.

TEOL

Pupp Réka egymás után másodszor győzte le korábban rettegett belga ellenfelét

Fotó: Dömötör Csaba

Nem teljesen egészségesen utazott ki a katari fővárosba Pupp Réka, aki térde még az áprilisi antalyai Grand Slamen sérült meg, s azóta sem jött rendbe. Ennek ellenére az olimpiai kvalifikációs időszak idei legfontosabb versenyét nem hagyta ki a paksiak klasszisa és második kiemeltként tatamira lépett Dohában. A 26 esztendős olimpikon csak a második fordulóban, a legjobb 32 között csatlakozott be a küzdelmekbe, ahol ellenfele az a belga Charline Van Snick volt, akit eddigi hat összecsapásukon csak egyszer tudott megverni. 

A hat évvel idősebb rivális komoly érmekollekcióval büszkélkedhet, mivel olimpiai és világbajnoki harmadik helye mellett kétszeres Európa-bajnoknak is mondhatja magát. Hetedik összecsapásuk 8. másodpercében a belga egy fejen átforgatásra máris vazaarit kapott, ám a világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa egy perccel a vége előtt egy belső combdobással kiegyenlített. Az aranypontig tartó hosszabbításból 47 másodperc telt el, amikor a belga passzivitásért megkapta harmadik intését (Pupp egyet sem kapott a közel öt perc során), ami már a leléptetését jelentette.

A mindhárom idei Grand Slamén érmet szerző paksira az ausztrál Tinka Easton vár a legjobb tizenhat között.

Az olimpiai kvalifikációs doha világbajnokságon öt kontinens 99 országának 657 dzsúdósa vesz részt. A súlycsoportok végső győztesei az aranyérem mellé 2000 pontot kapnak, a döntősök 1400, a bronzérmesek 1000 ponttal gazdagodnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!