Kajak-kenu

2023.05.31. 14:55

Szekszárdi papírforma-győzelem és meglepetés is született a maratoni bajnokságon

Kilenc érmet és további pontszerző helyezést szereztek a győri Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságon a Szekszárdi Kajak-Kenu SE fiataljai.

Berg Sándor

Görbe Dávid második és harmadik helyek után idén a dobogó legtetejére állhatott fel

Forrás: Szekszárdi Kajak Kenu SE

Győrben jött össze múlt hétvégén a kajak-kenu maraton szakágának színe-java, ahol nemcsak a magyar bajnoki címért folytak a harcok. Az ob egyben válogatóverseny is volt a júliusi Európa-bajnokságra, melyet a horvátországi Slavonski Bród-ban rendeznek meg (a döntő első két helyezettje kvalifikálta magát a kontinenstornára). Az országos bajnokságra 86 tagszervezet érkezett, köztük 36 versenyzővel a Szekszárdi Kajak-Kenu SE.

Jámbor Attila és Inger Nikoletta tanítványai kitettek magukért, hiszen összesen kilenc érmet és további tíz pontszerző helyezést értek el. Voltak köztük „papírforma-győzelmek”, mint Jámbor Lotti kölyök vagy a Mészáros Bere, Sáfrány Botond gyermek páros aranyérme, amivel megvédték bajnoki címüket. Ezúttal Görbe Dávidnak is kijött a lépés, a kölyök korcsoportban indult kajakosnak a korábbi második és harmadik helyezés után ezúttal összejött a bajnoki cím, így idén továbbra is veretlen. Meglepetéssikerek is születtek Győrött a Takács Hanga Róza, Demkó Dorka Emese gyermek kettős vagy a serdülő Bodnár Bálint két bronzával.

„Jól sikerült a formaidőzítés, Győrött pedig a teljesítményekkel sem volt probléma. Görbe Dávid nagy előnnyel utasította maga mögé a mezőnyt, Jámbor Lotti negyedik bajnoki címét szerezte kajak egyesben, de a serdülő fiúk is jól mentek Bodnár Bálinttal, Dulai Barnabással és Schein Dániellel. Hiányérzet viszont maradt bennünk, hiszen az ifjúsági korosztályban keletkezett egy kis luk vagy sportolóink veszítették el a fonalat, de úgy tűnik, 2015 után először nem lesz Európa-bajnoki résztvevőnk. Ezen még Vígh Vivien változtathat, aki pécsi párjával negyedik lett 18 kilométeren és ha előlük kiesnek ketten, ott lehetnek a kontinenstornán” – értékelte a hétvégi eseményeket portálunknak Inger Nikoletta.

Hétvégén megkezdődik a versenyszezon a Fadd-Domboriban is, ahol szombaton közel 500, vasárnap 250 fiatal sportoló küzd meg a továbbjutásért, ami feljogosítja őket a június 23-24-én, szintén a Tolna vármegyei üdülőtelepen rendezendő Magyar Kupán való indulásra.

Eredmények
Aranyérmes: Jámbor Lotti (K1, kölyök U14, 10 km), Görbe Dávid (K1, kölyök U13, 10 km), Mészáros Bere és Sáfrány Botond (MK2, gyermek U11, 5 km), Rohn Panka (MK1, gyermek U12, 5 km), Takács Hanga Róza és Demkó Dorka Emese (MK2, gyermek U11, 5 km)
Ezüstérmes: Gorján Regina és Kercsmár Boglárka Rita (K2, serdülő U15, 15 km), Schein Dániel (K1, serdülő U15, 15 km)
Bronzérmes: Dulai Barnabás és Bodnár Bálint (K2, serdülő U16, 15 km), Bodnár Bálint (K1, 15 km)
Negyedik helyezett: Kercsmár Boglárka Rita (K1, 15 km), Vígh Vivien (K2, ifjúsági U17-U18, 18 km), Vajda Barnabás (MK1, kölyök U13, 10 km)
Ötödik helyezett: Vígh Vivien (K1, 18 km), Bakonyi Tamás (MK1, kölyök U13, 10 km)
Hetedik helyezett: Kercsmár Anna Rózsa (K1, serdülő U16, 15 km)
Nyolcadik helyezett: Keserű Lilla Mónika (MK1, gyermek U12, 5 km)
Kilencedik helyezett: Zsinkó Milán (K2, kölyök U14, 10 km), Bosnyák Ákos (K2, kölyök U14, 10 km), Hild Ádám és Mészáros Kada (MK2, kölyök U13, 10 km)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!