I. Roma Kupa

2023.06.27. 19:20

A mórágyi és bátaszéki focicsapatra épülő Siófok nyerte a szekszárdi I. Roma Kupát

A siófokiak végeztek az első helyen a Szekszárdon megrendezett I. Roma Kupán, megelőzve a bajaiakat és a paksiakat.

Rónai Gábor

Mórágyiakkal és bátaszékiekkel ért a csúcsra a Siófok

Forrás: Beküldött fotó

Nagy sikerrel rendezte meg hétvégén a Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat a Roma Kupát a városi sporttelep műfüves pályáján. A kispályás tornára az ország minden tájáról érkeztek csapatok, a házigazdák két együttest is indítottak: egyet Dankó Szekszárd, egyet Szekszárd RNÖ néven. 

Ahogy azt beharangoztuk, jöttek csapatok Zalaegerszegről, Pécsről, Siófokról, Szegedről, Siklósról, Bajáról, Paksról és Makóról is. Az A-csoportot a bajaiak nyerték 12 ponttal, a paksiak 9, a siklósiak 6 pontot szereztek, a Dankó Szekszárd 3 ponttal, a Makó pont nélkül zárt. A B-jelű ötösben a Siófok lett hibátlan és 12 pontos, a Szekszárdi RNÖ és a Szeged 6-6, Zalaegerszeg és a Pécs 3-3 ponttal zárt.

Az elődöntőben a megyei élvonalban szerelő bátaszéki (Fürst József, Tóth Tamás) és a másodosztályú mórágyi (Acsádi Dániel, Calka Sebastián, , Mányák Dáriusz, Pozsár Dominik) csapatra épülő siófokiak 6–2-re nyertek a paksiak ellen, míg a másik találkozón a bajaiak 4–0-ra verték a Roma Nemzeti Önkormányzat csapatát. A harmadi helyet és vele a bronzérmet végül az atomvárosiak szerezték meg, miután a kupa legtöbb gólt hozó meccsén 11–4-re nyertek a megyeszékhely állva maradt együttese ellen. A döntőben a Siófok és a Baja nem bírt egymással, végül büntetők után a Balaton-partiaknak volt okuk az örömre. 

A torna legjobb kapusának Mányák Dáriuszt (Siófok), a legjobb játékosának pedig Víg Gábort (Baja) választották meg. A díjakat Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármester adta át. A focitorna kísérőjeként meghirdetett főzőversenyt Kolompár Sándor nyert.

„Azt gondolom, hogy egy jól sikerül eseményen vagyunk túl. Izgalmas volt a focitorna, sok gólt és remek mérkőzéseket láthattak a kilátogatók. A zenei fellépők sok tapsot zsebeltek be, a főzőverseny sikerét pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy az összes étel estére elfogyott. Nagyon köszönjük azoknak a csapatoknak, akik eljöttek, köszönjük a támogatóinknak, köszönjük alpolgármester úrnak, hogy eljött a díjátadóra. Azt gondolom, ez a hagyomány a következő években is folytatódni fog” – fogalmazott Gyarmati Gábor, a Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat alelnöke.

Elismeréseket is átadtak
A Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat díszpolgári címeket ítélt oda, ezeket szintén most adták át. Az elismeréseket Kovács Ferenc, Horváth Ferenc, Gyarmati Csaba és Kovács Béla érdemelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!