Interjú

2023.06.26. 16:41

A válogatottság is a szemei előtt lebeg a Paksi FC újdonsült csatárának

Komoly tervekkel érkezett Budafokról a Paksi FC-hez Beke Péter. A 22 éves csatár áll elébe a kihívásoknak, s reméli, a kemény munka kifizetődik majd a szezon végén.

Berg Sándor

Beke Péter (labdával) gólokkal hálálná meg a bizalmat

Fotó: Molnár Gyula

– Sikerült betalálnia hétvégén a Fadd kapujába?
– Igen, a második félidőben kétszer is eredményes voltam – felelte lapunknak Beke Péter, az NB II-es Budafoktól nyáron a Paksi FC-hez szerződött  22 éves csatár. – Ez volt az első mérkőzésem zöld-fehér szerelésben, így volt bennem egy egészséges drukk, bizonyítani szerettem volna. Azt hiszem, hogy sikerült.

– Gondolom sejti, hogy miért kérdezem...
– Igen, van egy tippem! Az elmúlt három szezonban a Paks adta az NB I legeredményesebb játékosát, és ahogy az elmúlt években, úgy engem is a távozó gólkirály pótlására igazoltak. Ez egyfajta nyomást is helyez rám, de én szeretem az ilyen helyzeteket. Most azonban először azzal kell foglalkoznom, hogy beilleszkedjek a csapatba, majd bizonyítsak a társaknak, a szurkolóknak, nem utolsó sorban a vezetőségnek, hogy érdemes volt szerződtetniük.

– Amellett, hogy gólkirályt kell pótolnia, a konkurencia is nagy a csapatnál csatárposzton.
– Megtisztelőnek érzem, hogy Böde Dániellel kell megküzdenem a helyemért, aki számomra, mint ferencvárosi nevelés, gyerekkori példaképem. Ott van Hahn János is, akiről szintén csak jót tudok mondani, de ez az egész csapatra igaz. Azonban minden edzésen azért fogok harcolni, hogy a kezdőcsapatban kapjak helyet, ott pedig jó játékkal háláljam meg a bizalmat.

– Ha már a célok szóba kerültek: mivel lenne elégedett a szezont követően?
– Miután az első évem lesz az NB I-ben, szeretnék jó játékkal berobbani a legjobbak közé. Ahogy említettem, minél több időt tölteni a pályán és minél több gólt szerezni, ami akár válogatott meghívót is jelenthet. Bízom benne, hogy sikerül odaérnünk a dobogóra, ami az elmúlt évek láttán nem lehetetlen feladat. Emellett jó lenne ismét Magyar Kupa-döntőben szerepelni. A Paks tavaly, én a Budafokkal idén voltam karnyújtásnyira az aranyéremtől, de egyik alkalommal sem jött össze. Talán együtt sikerül. 

– Budapesti születésűként mik az első benyomásai Paksról?
– Az első hét kaotikus volt, a költözés nem ment egyik napról a másikra, most viszont már nagyon jól érezzük magunkat a párommal. A fővárost ő annyira nem szereti, jobban kedveli a csendes, nyugodt helyeket, ezt pedig itt Pakson megkapja.

– A párja Illés Viktória, akit sokan DJ Yaminaként ismernek. Kettejük közül ki nézi meg többször a másikat munka közben?
– Egyértelmű, hogy ő. A fellépései éjszakánként vannak, nekem az edzések és mérkőzések miatt nem sok idő jut a szórakozásra. Ő viszont gyakran a helyszínen szurkol nekem, ez valószínűleg most sem lesz másként.

– Milyen zenék mennek majd a paksi öltözőben, ha érti, mire gondolok...?
– Ezt még nem tudom megmondani, erre a kérdésre térjünk vissza néhány hét múlva, ha kellően beilleszkedtem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!