Labdarúgás

2023.06.29. 09:13

Ádám Martin fejesgólja és értékesített tizenegyese is kevés volt az Ulszannak

Ádám Martin szerzett egy remek fejesgólt, majd értékesítette a tizenegyesét, de csapata az Ulszan Hyundai így is kiesett a koreai kupából.

Rónai Gábor

A Jeguval találkozott az Ulszan Hyundai a sorozat negyeddöntőjében, s az esélyeknek megfelelően gyorsan meg is szerezte a vezetést. Az ex-paksi csatár a 28. percben egy nagyszerű beadás után fejelt a vendégek kapujába, s a folytatásban is inkább a hazaiak domináltak. A Jegu azonban a szünet előtt egyenlített, így döntetlennel vonulhattak pihenőre a felek. A második félidőben az Ulszan mindent megpróbált, hogy eldöntse a továbbjutást. Voltak is lehetőségei, Ádám például szerzett még egy gólt, amit nem adtak meg, így következett a ráadás. 

Gólt már a kétszer tizenöt perc sem hozott, jöhettek a tizenegyesek. Ádám Martin annak rendje és módja szerint belőtte a sajátját, ráadásul első rúgóként meg is adta az alaphangot a folytatáshoz. Nem is hibázott egyetlen hazai játékos sem, de a vendégek sem rontottak. Végül a hetedik párban dőlt el a továbbjutás – a látogatók örülhettek. A koreai bajnokságot nagy fölénnyel, a Pohang előtt 13 pontos előnnyel vezető Ulszan így nem jutott be a legjobb négy közé a sorozatban. Az elődöntőbe az Incseon, a Dzsonbuk és a Pohang került még be. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!