Labdarúgás

2023.06.26. 09:12

Szögre akasztotta a stoplist Bodó József, a megyei bajnokság egyik legjobb csatára

A búcsúmérkőzés nem jött össze, de az elköszönés igen. Szombaton egykori játszótársak, klubvezetők és barátok társaságában jelentette be Bodó József, hogy aktív futballistaként a mostani volt az utolsó szezonja.

R. G.

Az Aparhanti SE színeiben játszotta utolsó hivatalos felnőtt bajnokiját Bodó József

Fotó: Molnár Gyula

Az Aparhanti SE játékos-edzőjeként 37. életévében akasztja szögre a stoplist. A megye kettes gárdában 23 mérkőzés adatott meg neki, ezeken 13 gólt szerzett. Az utolsót június harmadikán a Tengelici SE ellen lőtte: az 5–3-as apari sikert hozó összecsapáson az övé volt a harmadik találat.  
A Magyar Labdarúgó Szövetség adatbankja szerint 511 mérkőzéssel a háta mögött lép le a színről.

Sokszor mondogatta az elmúlt években, hogy ez a szezon lesz az utolsó, aztán jött egy kihívás és mégis adott magának egy új esélyt. 
Amikor a 2022/2023-as idény előtt azt mondta, hogy ez már tényleg az lesz, kezdtük elhinni – és az lett! 

Bodó József majdnem huszonegy éve, 2002. augusztus 13-án kapta az első igazolását az ASE Paksnál, aztán megfordult a Simontornya TC, a Tolnanémedi KSC, a Pincehelyi NSK, a Kölesdi SE, a Majosi SE, a Nagymányoki SE, a Tevel Medosz SE és az Aparhanti SE színeiben. 

Kezdőként 483 alkalommal futott ki a pályára, 25-ször volt csere és mindössze három alkalommal maradt ott a kispadon – akkor mások is megoldották helyette. Nem fukarkodott a gólokkal, 391-szer zörgette meg az ellenfelek kapuját. Voltak ebben bajnoki gólok a megye egyben, a megye kettőben és a megye háromban, voltak kupagólok, és voltak válogatott gólok is – a Tolna Megyei Válogatottban 11-ig jutott.

Legfrissebb igazolása az Öregfiúk 73 FK Bonyhádhoz köti, a baranyai öregfiúk bajnokságban 11 meccsen 26-szor talált a kapuba. 

Ott még jó eséllyel folytatja – fizikai állapotát elnézve pár sikeres szezon lehet még ezekben a lábakban –, de a versenysportnak egyszer és mindenkorra vége. 

Kilenc csapat, megannyi szép emlék – ez marad meg labdarúgó-pályafutásából.

Edzőként persze még ott lesz a pályán, de már csak az oldalvonalon kívülről dirigálhat – a gólokat már más fogja lövöldözni... 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!