Kosárlabda Európa-bajnokság

2023.06.25. 14:37

Studer Ágnes: „A bronzmeccsre ki kell javítani a hibákat!”

A sok eladott labdában látja a spanyolok elleni vereség okát Studer Ágnes, a magyar válogatott Szekszárdon nevelkedett irányítója.

TEOL

Fotó: Koncz Márton

A találkozó elejétől nagy ritmust diktáltak a spanyolok, azt éreztem, hogy futunk utánuk – mondta a 69–60-ra elveszített elődöntő után az Atomerőmű KSC Szekszárdtól most nyáron a török Mersinhez igazoló Studer. – Az első félidőben nem igazán állt össze a védekezésünk, harmincnyolc pontot nem szabadott volna kapnunk. Jó elkapták a ritmust a spanyolok, Alba Torrens nagy önbizalommal játszott, szinte mindent bedobott. Ennek ellenére sem adtuk fel, és vissza tudtunk jönni, de ahhoz, hogy fordítani tudjunk, nem volt meg az energia. Azt gondolom, hogy mindent kiadtunk magunkból, ez most ennyire volt elég. Egy nagyon jó csapattal szemben maradtunk alul, sokkal tapasztaltabbak, mint a mi csapatunk, és ez győzelmet ért nekik. Egy kicsit talán amiatt van bennem hiányérzet, hogy nem tudtunk mit kezdeni a letámadásaikkal, sok labdát adtunk el, és ez megpecsételte a sorsunkat. Vasárnap este jönnek a franciák a bronzmeccsen, mindent megteszünk érte, hogy kijavítsuk ezeket a hibákat és megszerezzük a harmadik helyet!” – tette hozzá. 

A Magyarország–Franciaország bronzmérkőzés 17 órakor kezdődik (M4 Sport), míg a spanyol–belga döntőt 20 órától játsszák. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!