Kosárlabda

2023.07.15. 08:51

A WNBA-vel tölti a nyarat a KSC Szekszárd korábbi közönségkedvenc

Az észak-amerikai női kosárlabdaligában (WNBA) szereplő Washington Mystics leigazolta a legutóbbi három szezonban a KSC Szekszárdot erősítő Goree Cyeshát.

Teol.hu

Goree Cyesha (labdával) az észak-amerikai profi ligában bizonyíthat

Fotó: Mártonfai Dénes

Nem sok idő jut a pihenésre idén Goree Cyeshának, a szekszárdiak korábbi erőcsatárának. Az amerikai-magyar az NB I-ben negyedik helyen zárt a KSC-vel, majd a nemzeti csapattal végzett szintén negyedikként az Európa-bajnokságon. A kétszeres WNBA-döntős (2018, 2019) Washington Mystics pedig a napokban jelentette be, hogy egy úgynevezett „hardship contract” szerződést között a három szekszárdi szezon után Győrbe igazoló magasemberre. 

A kontraktus lényegében egy ideiglenes szerződés, mely lehetővé teszi, hogy egy klub átlépje a maximálisan megengedett 15 fős létszámot a keretében. Akkor köthet egy WNBA csapat ilyen szerződést, ha legalább négy olyan játékosa van, akik két hétnél hosszabb ideig betegek vagy sérültek (a fővárosiaknál jelenleg Elena Delle Donne, Shakira Austin és Kristi Toliver szerepel a maródiak listáján). Mind a négy beteg vagy sérült játékosnak legalább három egymást követő mérkőzést ki kell hagynia kéthetes távolléte során.

Goree kiváló ajánlólevéllel rendelkezik a mögöttünk hagyott szezonban, s bizonyára ez keltette fel a tengerentúli csapat figyelmét. A bajnoki alapszakaszban 14,4 pontot és 6,5 lepattanót átlagolt, az Euroligában 12,9 pont, 5,5 lepattanó és 2,2 assziszt került a neve mellé meccsenként, míg az Eb-n 14.8 pontot, 6.8 lepattanót és 1.6 gólpasszt hozott össze.

A washingtoniak, melynek keretében a Sopronban megfordult Brittney Sykes és a korábbi diósgyőri Shatori Walker-Kimbrough is szerepel, 11 győzelemmel és 8 vereséggel a Keleti konferencia harmadik, az összesített tabellán a rájátszást érő negyedik helyen állnak. A gárda legközelebb magyar idő szerint július 18-án, 17.30 órakor az Indiana Fever együttesét fogadja. Goree ezen a találkozón mutatkozhat be az WNBA-ben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!