Atlétika

2023.07.09. 10:21

Böndör Márton magyar bajnok lett rúdugrásban!

Aranyérmes lett a 128. Atlétika Magyar Bajnokságon Böndör Márton!

Rónai Gábor

Böndör Márton magabiztosan ugrotta meg az 5,10 méteres magasságot

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az AC Bonyhád rúdugrója 510 centiméteres magassággal szerezte meg a bajnoki címet. A 21 éves völgységi atléta a 4,90-es és az 5 méteres magasságot egyből átvitte, az 5,10 másodjára jött össze neki.

„Az, hogy 4,90-en tudtam beszállni, hozzájárult ahhoz, hogy nem fáradtam el a verseny közben és az 5,10-et is magabiztosan teljesítettem – fogalmazott Böndör Márton. – Amikor beléptem a Nemzeti Atlétikai Központba, egy kicsit megremegett a lábam, nagyon szép a stadion, nagyon tetszik. Sokat jelent nekem ez a magyar bajnoki cím. Sokszor közel voltam már hozzá, de még nem sikerült megszereznem, most összejött, és nagyon boldog vagyok!” – zárta.

Böndör Márton – aki idén már megugrotta az 5,30-as szintet is – 5,15 méteren is megpróbálkozott, de három kísérlete közül most egyik sem lett sikeres. Mint mondta, technikai hiányosságai voltak ennek, de ez már nem osztott, nem szorzott, hiszen a magyar bajnoki címet – pályafutása során az elsőt – senki sem vehette el tőle. 

128. Atlétikai Magyar Bajnokság, rúdugrás:
1. Böndör Márton (AC Bonyhád) 5,10 méter
2. Kéri Tamás (Ikarus BSE) 5,10 méter
3. Nagy Marcell (MTK Budapest) és Bánovics József (MATE-GEAC) 5,00-5,00 méter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!