Labdarúgás

2023.07.12. 13:21

Ez csúnya volt! Hét gólt kapott a Paksi FC az NB II-es szegediektől

Nagyon elverte az NB II-es Szeged az NB I-es bajnokság rajtjára készülő Paksi FC-t.

Teol.hu

Bognár Györgynek lesz még dolga, hogy a rajtig ütőképes csapattár gyúrja a Paksi FC-t

Fotó: Molnár Gyula

Csúnya vereségbe szaladt bele a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen a Paksi FC, amely 7–3-ra kapott ki a szerda délelőtti felkészülési mérkőzésen. Már az első félidő után 5–1-es hátrányban volt a Szappanos (Simon 63’), Osváth, Kinyik, Vas G., Kovács K., Hegedűs J., Mezei, Skribek, Szabó B., Hahn, Kántor K. összeállításban kezdő PFC, amely a második félidőt – amelyben Simon, Debreceni, Papp K., Haraszti, Beke és Horváth K. is pályára lépett – ugyan kihozta 2–2-es döntetlenre, de ez csupán szépségtapasz volt. 

A Takács, Könczey, Szilágyi, Nagy, Tóth, Haris, Nyári, Magyar, Papp, Óvári, Bíró összeállításban kezdő Tisza-partiak – akiknél a második féliőben Molnár, Gera, Acsimovics, Lestyán, Beronja, Palincsár, Radics, Gajdos, Prosser és Daru lépett pályára – góljait Bíró (34., 38.), Papp (9.), Könczey (17.), Haris (45.), Prosser (53.), Gajdos (65.) szerezte, paksi részről pedig Kovács K., Beke és Kántor K. volt eredményes. 

Az atomvárosiaknak ez volt a negyedik felkészülési mérkőzésük és a harmadik vereségük. Korábban a Vasastól (1–3) és a Budafoktól (1–3) kaptak ki, a Siófok ellen viszont 5–2-re nyertek. A következő edzőmeccseket már a szlovéniai Zrecében játssza a Paks, amely július 15. és 22. között készül a jól megszokott edzőtáborban, ahol két izraeli és egy román csapat lesz az ellenfél.

A PFC a 2023/2024-es NB I-es bajnokság nyitányán, július 28-án az MTK Budapest vendége lesz. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!