Maratoni kajak-kenu

2023.07.15. 17:06

Harmadszor is megvédte címét, immár hétszeres Európa-bajnok Kiszli Vanda!

Magabiztos versenyzéssel sorozatban negyedszer nyerte meg a maratoni kajak-kenu Európa-bajnokság klasszikus távját Kiszli Vanda.

Berg Sándor

Kiszli Vanda esélyt sem adott a többieknek

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Nem hagyott kétséget sikere felöl az Atomerőmű SE klasszisa. A hét nagy és egy kiskörből, valamint hat futószakaszból álló verseny első negyedénél még egyben volt a mezőny, a második futószakasz után azonban iramot váltott a szám kétszeres címvédője, leszakítva magáról a többieket.

Kiszli Vanda egyedül, de pokoli tempóban lapátolta végig a 26,2 kilométeres távot, amit végül 2:04:00,31 óra alatt teljesített, ezzel több, mint három percet vert a második helyen célba érkező honfitársára, Czéllai-Vörös Zsófiára és további szűk fél percet a spanyol Eva Barriosra.

Kiszli Vanda csütörtökön a rövidkörös versenyt is megnyerte, így a szombati sikerével – beérve világbajnoki aranyérmeinek számát – már hétszeres Európa-bajnoknak mondhatja magát. Az ASE örökös bajnoka sorozatban nyolcadik sikerét aratta nagy világeseményeken ezen a távon, a vb-ken 2018-ban, 2019-ben, 2021-ben és 2022-ben sem talált legyőzőre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!