Kajak-kenu

2023.07.13. 17:57

Kiszli Vanda megnyerte a rövidkörös versenyt a horvátországi Eb-n

Az Atomerőmű SE klasszisa esélyeshez méltón nyert a rövidkörös versenyen Slavonski Brodban.

Rónai Gábor

Kiszli Vanda (balról) nagy fölénnyel nyert a rövidkörös versenyen

Majdnem tizennégy másodpercet vert rá a második helyen célba érő szerb Krisztina Bedecsre a győztes Kiszli Vanda a horvátországi Európa-bajnokság bemelegítő, rövidkörös versenyén. Az Atomerőmű SE klasszisa 14:54.37 perc alatt lapátolta le a 3,4 kilométert, hatodik elsőségét szerezve meg ezzel a kontinensbajnokságokat tekintve. Bedecs 2021-ben egy alkalommal legyőzte Kiszlit, de ezúttal esélye sem volt. 

A harmadik helyen a spanyol Eva Barrios végzett, aki csak pár századdal maradt le az ezüstről. A másik magyarnak, Czéllai-Vörös Zsófiának nem sikerült az éremszerzés, 20.71 másodperces hátránnyal a negyedik helyen ért célba. 

A klasszikus (26,2 kilométer) versenyt szombaton 13.15 órakor rendezik, ezen a távon nagy világeseményeken egyesben hét futam óta veretlen az ASE kajakosa. A vb-ken 2018-ban, 2019-ben, 2021-ben és 2022-ben is elsőként intették le (2020-ban a koronavírus-járvány miatt elmaradt a világbajnokság), ahogy az elmúlt három Európa-bajnokságon sem talált legyőzőre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!