Kerékpársport

2023.07.17. 17:31

Még Juraj Sagant is elvarázsolta a Gemenc Nagydíj hangulata

Régen volt ilyen jó a hangulat a háztömbkörüli versenyen, mint idén, de nemcsak emiatt kapott sok pozitív visszajelzést Arató Gábor versenyigazgató.

Rónai Gábor

A rajt előtti pillanatok a Béla király téren

Fotó: Denes Martonfai

Remek lezárása volt az Alisca Bau 49. Gemenc Nagydíjnak a Pálinkás Csaba emlékére kiírt háztömbkörüli verseny. A villanyfényes belvárosban nagyon sokan kísérték figyelemmel a körözést, amelyet végül a cseh Martin Voltr (RRK Group-Pierre Baguette-Benzinol) nyert meg, az angol Matthew Bostock (Bolton Equities Black Spoke Pro Cycling) és Lukas Kubis  (Dukla Banska Bistrica) előtt. Húsz kerekes tudta érvényes időn belül befejezni az „őrületes száguldást”, köztük két magyar, a kilencedikként záró Filutás Viktor (HRE Mazowsce Serce Polski) és a huszadikként záró Pápai Ádám (Lotus Cycling Team. 

Mint azt Arató Gábor hétfőn délelőtt elmondta, rendkívül sok tényező hátráltatta őket a rendezésben, de bízok benne, hogy kívülről ez nem látszott. Hozzátette, a nagy meleg is alaposan próbára tette nemcsak a kerekeseket, de a szervezőket, a kísérőket, az összes résztvevőt, aki dolgozott az ide Gemenc Nagydíjon. A szakmai színvonal kapcsán a versenyigazgató kiemelte, hogy egy nagyon erős mezőny jött össze az idei nagydíjra, amit az is bizonyít, hogy a vasárnapi, szálkai szakaszon is 47 kilométer/órás sebességgel haladt a karaván, miközben húszan le is morzsolódtak. Sajnos köztük volt a szekszárdi kedvenc, Istlstekker Zsolt is, akit annyira megviselt a hőség, hogy nem is tudta szintidőn belül teljesíteni a második etapot. 

Az összetett győztes cseh fiú kapcsán Arató Gábor azt mondta, ő a prológ megnyerésével megágyazott az elsőségének, pedig inkább a sprinterektől lehetett várni jó eredményt, hiszen ez a pálya nekik fekszik jobban. A magyaroktól sokkal jobb szereplést várt Arató Gábor, aki annak örült, hogy a 38 éves Kusztor Péter az összetettben a tizenharmadik helyen végzett, de pédául a 25. helyen záró Filutás Viktort és a 30. helyezett Karl Ádámot is előrébb szerette volna látni.

Rengeteg potitív visszajelzés érkezett a résztvevőktől személyesen, emailben, vagy telefonon – húzta alá a versenyigazgató. Még Juraj Sagan, a legendás Peter Sagen testvére is gratulált, kiemelve, hogy ilyen hangulatos versenyen nem sokszor vesznek részt. A Pálinkás Csaba-emlékversenyen győztes Martin Votr istállójának sportigazgatója különösen a villanyfényes kritérium miatt volt elragadtatva. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!