Labdarúgás

2023.07.03. 16:12

Nem lesz összevonás, meglett a nyolc nevező a megyei élvonalba!

A 2023/2024-es szezonban is három osztályban folyik majd a pontvadászat Tolna vármegyében.

Berg Sándor

Krausz Márton, az MLSZ tolnai sportigazgatója

Fotó: Makovics Kornél

Június utolsó napján lezárult a nevezési időszak a Tolna vármegyei labdarúgóbajnokságra. Krausz Márton, az MLSZ tolnai sportigazgatója lapunkkal tudatta, hogy a három osztályba összesen negyvenhat egyesület adta be nevezését, ami megegyezik a tavalyi számmal.

Az élvonalban a második helyezettől valamennyi csapat nevezett, a bajnokságot megnyerő és az NB III-ba jutó FC Dunaföldvár második számú csapatot indít, így a jelenlegi állás szerint meglesz az induláshoz szükséges minimális nyolc résztvevő. Ha ez így marad, akkor a korábbi három helyett négy kört rendezhetnek, vagyis a 21 helyett 28 mérkőzést játszanak majd le a csapatok. Ez azt is jelenti, hogy így nem kell majd összevonni a megyei első és második osztály csapatait, azaz külön-külön lehet majd bajnokságokat kiírni. 

A téli szünetben a másodosztálytól visszalépő Dunakömlődi SE nem indít csapatot a 2023/2024-es szezonban, míg az idény közben kizárt Simontornya TC a Zönge SE-vel együtt a harmadik vonalban indít csapatot, így az állva maradt tíz csapattal rajtolhat el a második vonal.

A legalacsonyabb osztály lesz idén is a legnépesebb, ahol az új szezonban is két csoportba (Kelet, Nyugat) osztják a klubokat. A „visszanevezett” simontornyaiak és kölesdiek mellett második számú csapatot indít az élvonalbeli Tolna VFC, valamint négy év szünet után ismét visszatér a megyei futball vérkeringésébe a Tolnanémedi KSC. A település csapata a 2010-es évek sikercsapata volt a harmadosztályban, 2010-ben és 2018-ban bronzérmet, 2015-től sorozatban háromszor bajnoki címet szerzett, míg a 2019/2020-as szezonban ezüstérmes lett.

Az osztályok mezőnye nem végleges, a következő három hétben még „szabadrablás” folyik, amikor is a klubok beleegyezése nélkül igazolhatnak el a labdarúgók. A játékosmozgások után módosíthatnak nevezésükön a sportegyesületek, így tett tavaly a Gerjeni SK, mely az első helyett végül a harmadik vonalban indult, a dunaföldvári Holler UFC pedig visszalépett. Krausz Márton elmondta, bíznak abban, hogy az élvonalat tíz, a másodosztályt tizenkét csapatra tudják bővíteni. Előbbihez az ASE Paksnak, a Faddi SE-nek, a bajnok Nagymányoki SE-nek és a Tolna VFC-nek van meg az ehhez szükséges feltétele.

A sportigazgató hozzátette, az első osztály küzdelmei az augusztus 19-i hétvégén rajtolnak, a másod- és harmadosztályban egy héttel később indul útjára a labda.

Megyei I. osztályba nevezettek (8 csapat): Bátaszék SE, Bölcskei SE, Bonyhád Völgység LC, Dombóvár FC, FC Dunaföldvár II (újonc), Kakasd SE, Tamási 2009 FC, Teveli Medosz SE

Megyei II. osztályba nevezettek (10 csapat): Aparhanti SE, ASE Paks, Bonyhád-Börzsöny SE, Faddi SE, Kisdorogi FC, Madocsa SE, Mórágyi SE, Nagymányoki SE, Tengelici SE, Tolna VFC

Megyei III. osztályba nevezettek (28 csapat): Dalmandi SK, Döbröközi KSE, Dombóvári Labdarúgó Klub, Dunaszentgyörgyi SE, Felsőnána SE, Gerjeni SK, Györköny SE, Gyapa Derbi SE, Iregszemcsei SE, Izmény SE, Kajdacsi SE, Kaposszekcső-Csikóstőttősi KSE, KSE Zomba, Magyarkeszi KSE, Nagydorog KSE, Nak SE, Németkéri SE, Pálfai SE, Pusztahencsei KSE, Regölyi SE, Simontornya TC, Sióagárdi SE, Szedresi SE, Tamási 2009 FC II, Tolna VFC II, Tolnanémedi KSC, Őcsény SK, Zönge SE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!