Kosárlabda

2023.07.24. 17:00

Várja korábbi szekszárdi csapattársa elleni WNBA-összecsapását Goree Cyesha

Meglepte a Washington Mystics-től júliusban kapott szerződésajánlat, nyilatkozta a tengerentúli profi női kosárlabdaligában (WNBA) szereplő csapat amerikai születésű magyar válogatott játékosa, Cyesha Goree újságíróknak.

Teol.hu

Goree Cyesha (balról) gyorsan felvette a Mystics és a WNBA ritmusát

Forrás: Washington Mystics/Twitter

A legutóbbi három szezonban az Atomerőmű KSC Szekszárdot erősítő Cyesha Goree számára a vasárnapi, Phoenix Mercury elleni 84–69 arányban megnyert mérkőzés volt az első győzelme a WNBA-ben, amihez 11 perc játék alatt négy lepattanóval járult hozzá. Újságírói kérdésre elmondta, jól érzi magát a klubnál, hiszen nagyon családias hangulatú közösségbe került az átmeneti, sérülés miatti szerződéssel. A megkeresésről úgy fogalmazott, alig két héttel az Európa-bajnokság után érkezett az ajánlat, és nagyon gyorsan ment minden, hiszen ahhoz képest, hogy felhívták, a „következő gépen” már úton is volt Washingtonba, írja az MTI.

„Jó érzés itthon lenni, amikor a család és itteni barátok is ki tudnak jönni szurkolni – tette hozzá a 29 éves kosaras, ugyanakkor megállapította, hogy hazajött ide, és hazamegy Magyarországra is, hiszen mindkét helyen család várja és barátok. – A csapatban a padon olyan All Star játékosok ülnek mellettem, mint Elena Delle Done, a kosárlabda hírességek csarnokának következő tagja.”

A vasárnapi győztes mérkőzést úgy értékelte, hogy a Mystics-nek nagyon kellett a győzelem hazai pályán az elmúlt két vesztes mérkőzés után. A washingtoniak a következő három összecsapásukat idegenben játsszák, sorrendben Minnesotába, Dallasba és Atlantába utaznak. A honosított magyar válogatott játékos jelezte, hogy a mérkőzést a Minnesota Lynx csapatával izgatottan várja, különösen Nikolina Miliccsel a találkozást, aki a 2021/2022-es szezonban csapattársa volt a KSC-nél. Hozzátette, hogy a szintén Minnesotában játszó Juhász Dorkával még nem volt alkalma mérkőzésen találkozni, és várja, hogy néhány szót váltson vele, esetleg magyarul. Azt a találkozót magyar idő szerint csütörtökön hajnali 2 órakor játsszák.

Elismerősen beszélt Goree-ról edzője
Eric Thibault vezetőedző a Phoenix elleni mérkőzés utáni sajtótájékoztatón kiemelte, hogy Cyesha Goree a csapattaktikának megfelelően hatékonyan vett részt az ellenfél legeredményesebb játékosa, Brittney Griner semlegesítésében. Az edző az MTI kérdésére elmondta, hogy a szerződtetéskor azért esett a magyar válogatott játékosra a választása, mert tudta, hogy formában és játékban van az Európa-bajnokság miatt, és ismeri Cyesha Goree egykori egyetemi csapatának edzőjét, aki szintén ajánlotta őt.
„Nagyszerű munkát végez, követi a kidolgozott játéktaktikát, csak akkor dob kosárra, amikor kell. Nagyon okos játékosról van szó, aki jól illeszkedik csapatba és az elképzelésbe, érti, mit szeretnénk megvalósítani csapatként" – fogalmazott a magyar válogatott alapemberéről az edző.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!