Labdarúgó NB I

2023.08.13. 14:57

A hatodik legértékesebb fiatal focistának tartják a paksi Vas Gábort

A Transfermarkt internetes labdarúgás-adatbázis becslései alapján készítette el a rangsorát a Nemzeti Sport Online.

Teol.hu

Vas Gábor (a kép bal szélén) az előző idényben szinte berobbant az NB I-be

Fotó: Török Attila

A legértékesebb játékosnak a 2003-ban vagy később született fiatalok között a Ferencvárosban játszó ifjabb Lisztes Krisztiánt tartják. Az NB I-es mezőnybe az előző szezonban berobbanó 18 éves tehetség értékét 600 ezer euróra taksálják. A második helyen Bényei Ágoston, a DVTK 20 éves játékosa áll 400 ezer euróval, míg a képzeletbeli dobogóra még Kovács Mátyás az MTK Budapest 20 éves középpályása került fel, szintén 400 ezer euróval. 

A 19 éves Vas Gábor 2020 márciusában, 16 évesen mutatkozott be a Paksi FC első csapatában. Az ezt követő két idényben az NB III-ban szereplő paksi tartalékban játszott rendszeresen, de időnként a felnőtteknél is szerepelt. A 2022/23-as évadban viszont már huszonnégyszer jutott játéklehetőséghez az NB I-ben és a Magyar Kupában. A védekező középpályás 2015-ben igazolt a Paksi FC-hez (korábban Paksi SE), előtte a Tolna-Mözs csapatában futsalozott. Háromszor játszott az U19-es, egyszer pedig az U21-es válogatottban. Árát 300 ezer euróra saccolja a Transfermarkt. 

Vas szombaton is kezdő volt, és végig is játszotta a paksi csapat diósgyőri bajnokiját, amelyen az atomvárosiak 1–1-es döntetlent értek el. 

A teljes cikket, s benne a Top10-es listát itt találja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!